Benjamin Čolić: Zrinjski ima kvalitetu za naslov prvaka

Benjamin Čolić, Stadion HŠK Zrinjski
Riječ je o odličnom nogometašu koji je u svojoj karijeri nastupao za FK Željezničar i NK Čelik, a svoj debi u službenoj utakmici za Plemiće imat će na nedjeljnom derbiju sa Širokim Brijegom.

Evo za početak kako je došlo do tvog dolaska u Zrinjski?

U Zrinjski sam došao preko gospodina Danka Šulente i ostatka uprave. Bile su obje strane zainteresovane za transfer, s tim što je mali problem bio u tome što sam imao ugovor sa Čelikom. Na kraju uspjeli smo se dogovoriti da budu sve tri strane zadovoljne, Čelik, Zrinjski i ja. U Čeliku nije bila baš idealna situacija u klubu, pa sam želio promijeniti sredinu. Čeliku želim sve najbolje u budućnosti jer ne zaslužuju da budu u ovakvoj situaciji koja se trenutno dešava u klubu.

Željezničar, Čelik, Zrinjski. Možeš li povući neku paralelu između klubova za koje si nastupao?

U Željezničaru sam bio cijeli život. Prošao sam sve omladinske selekcije i sedam  profesionalnih sezona u kojima sam osvojio sam sve što se moglo osvojiti: 3 titule i 2 kupa,i tu sam proveo najbolje trenutke u životu, ali došlo je vrijeme da sam želio promijeniti sredinu. Dosta sam puta trebao otići u  inozemstvo, ali uvijek je bilo nekih problema oko toga, ili je klub tražio više para za obeštećenje ili se klubovi nisu uspjeli dogovoriti. Kada me klub konačno pustio trebalo je samo  da odigram utakmicu protiv Plzena  u Ligi prvaka i da idem poslije utakmice u  Zurich, ali nažalost doživio sam tešku ozljedu  u 8 minuti i tako da je to propalo. Kada sam se oporavio želio sam primijeniti sredinu jer sam tražio nove izazove i onda  odlazim u Čelik. U Čeliku sam odigrao najbolju polusezonu u kojoj sam postigao 3 gola i imao 4 asistencije kao desni bočni. Onda počinje loša situacija u klubu i nisam više mogao ostati tamo i  dolazim evo u Zrinjski u kome želim da još više napredujem u  karijeri i želim da ostvarim što bolje rezultate sa momčadi.

Realno po tebi koliko može ova momčad Zrinjskog?

Imamo zaista, slobodno mogu reći najbolju ekipu u ligi. imamo 25. kvalitetnih igrača koji su zaista svi odlični, i sa ovom ekipom moramo se boriti za titulu.

Slijedi utakmica u Širokom. Možeš li nam reći što očekuješ od te utakmice?

Slijedi nam dosta teška utakmica, jer igramo protiv dobre ekipe koja zadnjih 10. godina igra konstantno dobro. Predvođeni su  sa jednim od najboljih trenera, ali mislim da Zrinjski može ostvariti dobar rezultat  na Širokom jer imamo kvalitetu da možemo svakoga pobijediti u ovoj ligi.

Za Zrinjski si odigrao nekoliko pripremnih utakmica. Ovo će biti tvoj debi za ekipu. Kakvi su osjećaji?

Sigurno da jedva čekam taj debi za Zrinjski. Jedno su pripremne utakmice koje sam igrao, a ovo je nešto sasvim drugo. Došao sam u veliki klub i opet ponavljam jedva čekam da odigram što bolje i da napravimo dobar rezultat koji će zadovoljiti ambicije kluba.

Na Široki će i veliki broj navijača Zrinjskog. Što im možeš poručiti?

Pozvao bih  navijače da dođu u što većem broju na Široki ,i ne sumnjam da ce puno doći da nam pomognu po ono što dolazimo, a to je što bolji rezultat u derbiju.

HERCEGOVINA.info