VIDEO  Bayern izbacio PSG, Milan u četvrtfinalu Lige prvaka nakon 11 godina

AC Milan
EPA

Bayen se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka tako što je s ukupnih 3:0 nadigrao Paris Saint-Germain. Nakon što su Bavarci u prvoj utakmici u Parizu bili bolji 1:0, na Allianz Areni pobijedili su 2:0 golovima Erica Maxima Choupo-Motinga i Sergea Gnabryja. Josip Stanišić odigrao je odličnih 90 minuta za Bayern.

Bayernov golman u prvom dijelu zamalo poklonio gol PSG-u

Dobru priliku PSG je imao u 25. minuti, kada su Messija zajedničkim snagama zaustavili De Ligt i Sommer, koji je zatim 13 minuta kasnije zamalo poklonio gol gostima. Krenuo je u dribling u vlastitom šesnaestercu i izgubio loptu, no udarac Vitinhe sjajnim je klizećim startom s gol-linije odbio De Ligt. S druge strane, Bayern je u prvom dijelu imao tek dvije poluprilike preko Musiale, piše Index.

Greška PSG-a prelomila utakmicu

Nakon poprilično rezerviranog prvog poluvremena, Bayern je u drugo poluvrijeme ušao puno odlučnije i napadački raspoloženije. U 52. minuti zbog zaleđa je poništen gol Choupo-Motinga - u nedozvoljenoj poziciji našao se Muller, koji je pokušao igrati loptom nakon udarca Kamerunca.

Sadržaj se učitava...

Ipak, devet minuta kasnije PSG-u nije bilo spasa. Goretzka i Muller zajedničkim su snagama oduzeli loptu Verrattiju na 16 metara od gostujućeg gola, a Goretzka je zatim dodao za Choupo-Motinga, koji je iz blizine lako pogodio nebranjeni dio mreže za 1:0.

Gnabry potvrdio prolaz

Parižani su zatim morali krenuti po dva pogotka, ali Bayernova obrana u potpunosti je ugasila gostujući napad predvođen Mbappeom i Messijem. Dvaput je uspio zaprijetiti tek Ramos nakon ubačaja iz kornera.

Sadržaj se učitava...

Bayernovi nogometaši su za to vrijeme upropastili nekoliko dobrih kontri, ali su u 89. zabili za konačnu potvrdu prolaska. Cancelo je povukao kontranapad i odličnim dodavanjem pronašao Gnabryja, koji je sigurnom realizacijom postavio konačnih 2:0.

Milan u četvrtfinalu Lige prvaka nakon 11 godina.

Milan je prošao u četvrtfinale Lige prvaka nakon remija bez golova u Londonu protiv Tottenhama. U prvoj je utakmici Milan pobijedio 1:0 pogotkom Brahima Diaza. Posljednji je put Milan bio u četvrtfinalu Lige prvaka u sezoni 2011/2012., kad ih je izbacila Barcelona.

Antonio Conte nije mogao računati na nekoliko važnih igrača. Najviše mu je nedostajao golman Hugo Lloris, Eric Dier nije smio igrati zbog kartona, a ozlijeđeni su Bentancur, Bissouma i Sessegnon. Kod Milana nisu mogli igrati Calabria, Florenzi i Ibrahimović.

Početak utakmice kasnio

Ivan Perišić krenuo je od prve minute za Tottenham, a igru je napustio u 53., dok je Ante Rebić ušao s klupe za Milan u 89. minuti umjesto Rafaela Leaa. Početak utakmice kasnio je deset minuta jer su obje momčadi imale problema u prometu. Njihovi su autobusi zapeli u gužvi u Londonu.

U prvih 45 minuta nije se dogodilo ništa značajno. Obje su momčadi jako oprezno krenule u utakmicu, a jedinu šansu imao je Tottenham u 36. minuti. Kane je pucao, a Maignan odbio loptu u korner. Thiaw je okrznuo udarac engleskog napadača, a Maignan nogom obranio loptu koja je išla u okvir gola. Navijači su u Londonu zvižducima ispratili momčadi u svlačionice.

Crveni karton prelomio utakmicu

Bila je to čvrsta utakmice bez puno pravih prilika, a ključan trenutak bio je crveni karton Romera u 77. minuti. Drugi žuti je stoper Tottenhama zaradio zbog divljačkog starta na Theu Hernandezu. Ionako slab Tottenham nije uspio do kraja kreirati gotovo ništa opasno. Najbolje dvije prilike na utakmici vidjeli smo u sudačkoj nadoknadi drugog dijela.

Najprije je Kane pucao odlično glavom, a Maignan mu obranio, a zatim je Origi u kontri pogodio stativu. Milan će se u četvrtfinalu priključiti Benfici, Bayernu i Chelseaju, a sjedeći će se tjedan doznati još četiri sudionika. Parovi će biti određeni ždrijebom.