BARIŠIĆ Unatoč porazu reprezentacije ovo je pozitivno iskustvo

Hrvoje Barišić reprezentacija BiH
NSBiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prijateljskom meču u Los Angelesu od selekcije Sjedinjenih Američkih Država sa 0:1.

Nakon susreta izbornik Ivaylo Petev je izjavio da mu je žao što smo primili gol na kraju.

"Igračima nemam šta zamjeriti. Borili su se i dali sve od sebe. Crveni karton je pokvario utakmicu. Protivnik je u prvom poluvremenu imao dvije šanse, a u drugom sa igračem manje im nismo dozvolili ni jednu do finiša utakmice. 

Šteta što smo primili taj gol, ali igrači su ispoštovali sve što smo tražili od njih u taktičkom smislu. Nismo zaslužili da izgubimo meč", kazao je Petev, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine razočarani su porazom u prijateljskom susretu u Los Angelesu od selekcije Sjedinjenih Američkih Država sa 0:1 u samom finišu utakmice, ali su složni da je bh. tim prikazao dobru igru.

Kapetan ekipe BiH Ajdin Nukić, bek Tuzla Citiyja, izjavio je da su odigrali 'dosta dobru utakmicu i dali sve od sebe'. "Crveni karton nas je poremetio, ali momci su dali maksimum i šteta što smo na kraju primili gol. To je nogomet, ali smatram da smo se pokazali u dobrom svjetlu i da se sad moglo vidjeti da i naša Premijer liga ima kvalitet", kazao je Nukić. 

Član Zrinjskog Hrvoje Barišić kazao je da su 'odigrali jako dobro i imali neke šanse'. "Amerikanci su uigranija ekipa, mi smo se okupili prvi put. Smatram da smo dobro igrali i šteta što smo primili taj gol. Možemo iz ove utakmice izvući mnogo dobrih stvari i ovo je pozitivno iskustvo za nas", izjavio je Barišić.  

Mladi golman banjalučkog Borca Nikola Ćetković kazao je da je zadovoljan debitantskim nastupom za A tim. "Mogu biti i zadovoljan svojim nastupom, imao sam nekoliko dobrih obrana. Nažalost, na kraju smo izgubili ali mislim da nismo razočarali. Igrali smo dobro daleko od kuće i ne trebamo biti tužni zbog gola na kraju", kazao je Ćetković.

Hrvoje Barišić reprezentacija BiH

BiH pala u posljednjim trenutcima protiv SAD-a

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prijateljskom susretu u Los Angelesu od reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država. Uvodne minute utakmice nisu donijele previše prilika. Tek…