BARBARIĆ UOČI HERCEGOVAČKOG DERBIJA "Imaju jako iskusnog i praktičnog trenera, ali nadam se pobjedi"

NK Široki Brijeg
Domagoj Ledić

NK Široki Brijeg i HŠK Posušje u subotu će imati vrlo važan susjedski ogled. Obje su momčadi pod imperativom osvajanja vrijednih bodova, a utakmica na Pecari počinje u 18 sati uz izravan prijenos na kanalu Arena Sport TV.

Na današnjoj konferenciji za medije u press salonu na Pecari trener domaće momčadi Ivica Barbarić naglasio je kako Široki Brijeg u ovoj utakmici traži isključivo pobjedu.

"Utakmice dvaju klubova uvijek budu dinamične. Važnost bodova nadilazi puno toga u ovoj utakmici. Posušje ima jako iskusnog i praktičnog trenera Branka Karačića. Utakmica će biti jako teška za obje momčadi, ali mi moramo razmišljati samo o pobjedi i nadam se kako ćemo je ostvariti", rekao je Barbarić.

Trener Širokog Brijega je kazao kako njegova momčad ima manjih problema s kartonima i ozljedama, ali da igrači koji su na raspolaganju mogu odgovoriti zadatku. Za utakmicu sigurno ne konkuriraju suspendirani Dominik Radić i Ivan Pranjić, a upitan je nastup Morisa Valinčića.

"Nakon nekoliko propuštenih utakmica vratio nam se Mihael Kuprešak i to je jako važno za nas", istaknuo je trener Širokog Brijega.

Napadač Daniel Lukić naglasio je kako utakmice ova dva kluba uvijek budu zanimljive i pune naboja.

"Ova utakmica je jako važna za obje momčadi, ali mi na domaćem terenu idemo po pobjedu i to je jedino što nas zanima, kazao je Lukić.

Dodao je kako Široki Brijeg može na svojoj Pecari doći do važne pobjede u borbi za Europu.

"Nadam se kako možemo doći do pobjede uz podršku naših navijača. Volio bih postići pogodak na ovoj utakmici, ali jedino što je važno je rezultat, odnosno pobjeda naše momčadi", rekao je napadač Širokog Brijega.

Pravdu u novom susjedskom ogledu dijelit će Mateo Musa iz Čitluka.