BARBARIĆ "Ovo je više od obične utakmice; JAKIROVIĆ "Bacaju se na glavu za svakom loptom"

HŠK Zrinjski,NK Široki Brijeg,hercegovački derbi
NK Široki Brijeg/Hercegovina.info

U zaostaloj utakmici 5. kola m:tel Premijer lige BiH u srijedu, 5. listopada na stadionu Pod Bijelim Brijegom u Mostaru s početkom u 18:45 sati snage će odmjeriti HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg.

U pitanju je 70. veliki hercegovački derbi momčadi koje su godinama u vrhu bh. nogometa.

"Utakmice dvaju klubova uvijek bude posebno zanimanje. Istina, za ovu utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu, ali veliki hercegovački derbi je više od obične utakmice. Zrinjski je najtrofejniji klub i posljednjih godina dominira bh. nogometom, a Široki Brijeg je isto tako gotovo redoviti sudionik europskih natjecanja i trenutno vodeća momčad u ligi, tako da su ovo i više nego dovoljni razlozi za dobru utakmicu", smatra šef stručnog stožera Širokog Brijega Ivica Barbarić.

"Svaka momčad ima svoj moment ili situaciju  koju može okrenuti na svoju stranu. Nema sumnje kako će obje momčadi dati maksimum za tri boda. Očekujem pravi derbi u sjajnom navijačkom ozračju", dodao je Barbarić.

Na gostovanju u Mostaru strateg Širokobriježana neće moći računati na ozlijeđenog Branimira Barišića i suspendiranog Morisa Valinčića, ali u kadar se vraća oporavljeni brazilski branič Bruno Oliveira.

S druge strane trener Plemića Sergej Jakirović jako cijeni Široki Brijeg.

"Bit će to zahtjevna i teška utakmica. Široki je pokazao da je zasluženo na vrhu. Teško gube utakmice, imaju samo jedan poraz, puni su samopouzdanja i imaju mladu momčad koja se doslovce baca na glavu za svakom loptom", rekao je Jakirović.

"Očekujem da će utakmica biti odlična, također očekujem da ćemo mi biti dobri, energični, jer ovo su utakmice u kojima dajete preko sto posto", dodao je.

Jakirović za hercegovački derbi ne može računati na Franu Maglicu i Damira Zlomislića i Karima Gazzetu.

Utakmica Zrinjski - Široki brijeg igra se sutra s početkom u 18:45 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom.