BARBAREZ Očito je da već odavno nisam kandidat, nisam i neću biti dio nečijih igara

BARBAREZ Očito je da već odavno nisam kandidat, nisam i neću biti dio nečijih igara
Sergej Barbarez

Jedan od kandidata za izbornika nogometne reprezezenatcije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, oglasio se nakon nekoliko neuspješnih pokušaja imenovanja novog izbornika Zmajeva gdje mu je glavni konkurent Ivajlo Petev.

Puno ljudi mi se posljednjih dana javlja, šalje poruke, zaustavlja na cesti, daju mi podršku i nadaju se da ću ja biti izbornik reprezentacije. Mislim da svi oni zaslužuju znati istinu, da ja ustvari od razgovora više nisam imao nikakvog kontakta s bilo kim iz Saveza. Očito je da ja već odavno nisam kandidat i da su se ‘oni’ davno odlučili za nekog drugog. I bolje tako, jer kao što sam rekao ranije, nikada nisam i neću biti dio nečijih igara”, naveo ne Barbarez.

Žao mi je samo jer prema vašoj podršci i reakcijama, vjerujem da budem izbornik nije bila samo moja želja nego i želja navijača. Zato, želim još jednom reći veliko hvala za sve što doživljam od prvog dana od kada sam u reprezentaciji, pa sve do danas, kao i za ono što tek dolazi, jer ovo je posebna veza koju nitko ne može promijeniti. Ponosan sam što šte uvijek uz mene i što ste mi ovakva podrška i još jednom vam hvala svima, na svakoj poruci, na svakom pozivu, na svakom rukovanju, na svakom pozdravu s druge strane ulice. Bez vas ne bih bio ono što jesam i na tome vam veliko hvala”, naveo je.

Tko će biti novi izbornik, Petev, Barbarez ili netko treći trebala bi u narednom razdoblju odlučiti dvotrećinska većina Izvršnog odbora, ali uz namanje jednog predstavnika iz Republike Srpske i dva predstavnika iz Federacije, točnije jedan iz kantona i jedan iz Županije.