BAJGORIĆ Šesti put smo jesenski prvaci, najbolja smo ekipa u BiH svih vremena

 Amel Bajgorić
Amel Bajgorić

Mostar Stari Grad Staklorad jesenji dio prvenstva u Premijer futsal ligi BiH završio je zasluženo na prvom mjestu uz maksimalan učinak. Odlični Mostarci zabilježili su svih devet pobjeda i prvi dio prvenstva okončali su s maksimalnih 27 bodova, šest više od najvećeg rivala FC Salinesa.

U devet utakmica igrači Mostar SG postigli su 51 pogodak, a primili samo 23. Ovaj veliki uspjeh postigli su igrači: Stanislav Galić, Amar Omanović, Kristijan Radin, Sejad Ibrišimović, Kristijan Pantić, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Marijo Aladžić, Josip Bošković, Stefan Rakić, Vladan Vesić, Tarik Džemić, Samir Gosto, Benjamin Ćesir i Tarik Memić.

 Amel Bajgorić

"Na stanku odlazimo s deset pobjeda, devet u prvenstvu i jednom u Kupu BiH. Šesti put u nizu naš klub je jesenji prvak Premijer futsal lige BiH i to nas najvjerovatnije čini najboljom ekipom u BiH svih vremena. Kao i prethodnih sezona imamo jasan cilj, a to je titula prvaka BiH, kao i da pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH vratimo u Mostar. Hvala našim igračima na predanom radu, trudu i zalaganju i, naravno, našim trenerima Mirsadu Fazlinoviću, Ivanu Božoviću, Josipu Lekiću i Bojanu Ljubomiroviću. Ne smijemo zaboraviti ni agilnu Upravu koja je osigurala sve uvjete za dobar rad kluba" kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar Starog Grada Staklorada.