Bajeviću se zamjera pozivanje igrača Hajduka, a nepozivanje bivšeg nogometaša Zrinjskog

Dušan Bajević
NS BiH

Nogometna reprezentacija BiH ne živi lijepe dane. Navijači su razočarani igrama i neuspjesima koje su Zmajevi pružali pod vodstvom "Princa s Neretve", Dušana Duška Bajevića, koji nije upisao niti jednu pobjedu. Ruku na srce Bajević je imao i velikih problema s izostancima zbog koronavirusa, no navijači na kraju samo gledaju i priznaju rezultat, a njega nije bilo.

No, brojni navijači po društvenim mrežama Bajeviću zamjeraju i kriterij pozivanja u reprezentaciju. Posebno se to odnosi na stalne pozive igraču Hajduka Darki Todoroviću, koji u klubu s Poljuda doslovno i ne igra. Posljednji nastup Todorović je upisao još 17. rujna protiv Renove na Poljudu. 

S druge strane navijači smatraju kako je na tu poziciju Bajević morao pozvati Matea Sušića, igrača rumunjskog Cluja, koji igra u fantastičnoj formi i u prošlom kolu Europa lige izabran je u najbolju momčad. 

Također, valja reći kako je Todorović protiv Italije i Nizozemske igrao na lijevom boku, dok je na klupi ostao Nastić kojemu je to prirodna pozicija. 

Bajeviću ipak treba priznati jednu stvar, a to je pozivanje igrača iz Premijer lige BiH, poput Zeljkovića, Ćorluke, Tatara, Cipetića i drugih, na što bi se u budućnosti BiH nogometna reprezentacija trebala više oslanjati, a ne očekivati stalna "pojačanja" iz inozemstva, jer Miralem Pjanić se ne rađa tako često.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.