BAJEVIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO Nakon ovih utakmica napravit ćemo analizu, ja ne bježim od svoje odgovornosti

Dušan Bajević
AFP

Pred nogometnom reprezentacijom Bosne i Hercegovine dva su važna susreta Lige nacija. Najprije će Zmajevi odmjeriti snage s Nizozemskom, a potom im u goste stiže reprezentacija Italije.

No, uoči ta dva ogleda BiH će odigrati i prijateljski susret s Iranom. Izbornik Dušan Bajević za predstojeće utakmice pozvao je 32 nogometaša, no, sigurno je kako će se popis mijenjati do posljednjeg dana. Jučer je sve zatekla i ružna vijest kako je najbolji igrač i kapetan reprezentacije Edin Džeko pozitivan na koronavirus.

"Imamo problema s tri četiri igrača i ne znamo što će se s njima događati. Isto tako pitanje je što će se događati s koronavirusom i tu ćemo imati nekih problema, no, moramo pričekati do kraja da vidimo kakvi će njihovi rezultati biti. Bilo nekih igrača koji su nam se požalili", kaže izbornik Bajević za hercegovina.info.

Ali što je tu je. Oni koji budu u kadru morat će dati najbolje od sebe.

"Prije svega imamo jednu prijateljsku utakmicu s Iranom. Tu ćemo vidjeti kvalitetu nekih igrača iz naše lige. Ta utakmica je još jedan razlog više za njih da se što više zalažu i pokušaju doći do reprezentacije."

Nakon prijateljske utakmice slijedi ona puno važnija kod Nizozemske.

"Što se tiče utakmice s Nizozemskom mi idemo pobijediti kako bi ostali u grupi A i kako bi ostali u prilici da se borimo za kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Italija također poput Nizozemske ime jednaku važnost. Pokušat ćemo napraviti što bolji rezultat."

Što u slučaju neuspjeha i loših rezultata u ova dva susreta.

"Mi smo imali cilj da dobijemo u baražu. Nismo uspjeli i to nam je svima jako krivo. Nakon tog ispadanja, teško je nastaviti igračima, ali i svima ostalima. Nakon što prođu ove utakmice napravit ćemo jednu analizu. Igrači su zaista dali sve od sebe i pokušali su sve da prođemo. Moram reći da nije bilo ni sreće, neke utakmice su mogle i drukčije završiti. Ja ne bježim od svoje odgovornosti, tu sam uvijek prvi i dat ću svoj izvještaj, pa će sve biti jasnije."

Duško Bajević daje šansu i nekim igračima iz Premijer lige. Tu su primjerice; Cipetić, Zeljković, Ćorluka...

"Najsretniji bi bio kao trener i kao državljanin ove zemlje da za reprezentaciju najviše kvalitete crpimo iz naše lige", rekao je Bajević.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.