BAJEVIĆ OBJAVIO POPIS Bivši igrač Zrinjskog sanja debi, Cipetić želi nove minute na terenu

BAJEVIĆ OBJAVIO POPIS Bivši igrač Zrinjskog sanja debi, Cipetić želi nove minute na terenu
Getty Images

Nogometna "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog mjeseca će odigrati tri utakmice.

Izabranici Dušana Bajevića najvažniji susret će igrati 8. listopada na stadionu "Grbavica" u Sarajevu protiv Sjeverne Irske, u okviru baraža za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine, a potom će igrati susrete u 3. i 4. kolu Lige nacija s Nizozemskom 11. listopada u Zenici, te Poljskom tri dana kasnije, priopćemo je iz Nogometnog saveza BiH.

Izbornik Dušan Bajević za ove susrete je pozvao 30 igrača. Među njima se nalazi i Advan Kadušić, bivši igrač Zrinjskog.

"Igramo tri utakmice u sedam dana što će biti veoma naporno, čak i ako se nitko ne povrijedi ili razboli, zato smo odlučili pozvati njih 30 na pripreme", objasnio je Bajević.

Bajević navodi da se u taboru reprezentacije BiH u ovom trenutku najviše boje ozljeda, jer će do okupljanja bh. igrači odigrati još jednu utakmicu.

"Nadam se da sa Bičakčićem nije ništa ozbiljno i da će se on pojaviti na prozivci narednog tjedna. Imat ćemo na raspolaganju samo tri dana do susreta sa Sjevernom Irskom i nastojat ćemo da to vrijeme iskoristimo najbolje što možemo kako bi se pripremili i ostvarili rezultat koji želimo", rekao je Bajević. 

Za utakmice sa Sjevernom Irskom, Nizozemskom i Poljskom pozvani su sljedeći igrači:

Golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić.

Obrana: Ermin Bičakčić, Siniša Saničanin, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić.

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Benjamin Tatar.

Napad: Miroslav Stevanović, Haris Duljević, Edin Džeko, Armin Hodžić, Edin Višća, Elvir Koljić, Smail Prevljak.

Okupljanje selekcije zakazano je za 5. oktobar u hotelu "Terme" na Ilidži.