BAD BLUE BOYSI DONIJELI ZAHTJEVE DINAMU Ako se ne ispune, bit će prosvjeda

Bad Blue Boys
Ronald Gorsic/CROPIX

Bad Blue Boysi su danas na svojoj službenoj stranici izdali priopćenje. U njemu stoji da su nadležnim tijelima Dinama dostavili člansko upozorenje u kojem su navedeni njihovi minimalni zahtjevi za koje, pišu, očekuju kako će biti ispunjeni u najkraćem mogućem roku.

Zahtjevi se odnose na situaciju u Dinamu i nakaradni Statut koji je i "zaslužan" za višemjesečno razvlačenje kluba po blatu, javno drukanje Dinamovih čelnika i sve drugo što se događa u Maksimirskoj 128. Ne ispune li se zahtjevi, pišu BBB, pokrenut će niz prosvjednih akcija sve do ispunjenja našeg cilja i izmjena klupskog Statuta.

Demokratizacija kluba je ključan zahtjev

U opsežnom priopćenju, čiju čitavu verziju možete pročitati OVDJE, nekoliko je ključnih zahtjeva. Prvi je da se Dinamov Status uskladi sa zakonima, naročito Zakonom o udrugama i njime zagarantiranim demokratskim ustrojem kluba, prenosi Index.

Shodno tome, Boysi zagovaraju nedvosmisleno pravo glasa svih punoljetnih članova kada je u pitanju odabir ljudi u klupska tijela, a koji trenutno u Dinamu ne postoji. Podsjetimo, preko 98% članova Dinama, od njih 20-ak tisuća, nema nikakvo pravo glasa. 

U Dinamu ne postoji opće pravo biranja već to mogu samo postojeći skupštinari koji biraju i druga upravljačka tijela, a koja sama predlažu i utvrđuju kandidate i izglasavaju praktički sami sebe u tijela kluba. 

Boysi: Neprihvatljiva je šteta koja se radi klubu

U priopćenju stoji i kako je takav sustav potpuno neprihvatljiv te je kroz više godina rezultirao pravnom nesigurnošću i štetom po klub, a spomenut je i dio nepravilnosti koji je trenutni ustroj kluba donio.

"Promjene su nužne zbog netransparentnog poslovanja i po klub razornim, kaznenopravnim, financijskim i poslovnim posljedicama takvog djelovanja, samovoljnih, štetnih i netransparentnih odluka malene skupine osoba u upravljačkim tijelima poput ignoriranja kontinuiranog sukoba interesa na štetu kluba.