FOTO  ASTON VILLA - ZRINJSKI 1:0 Hrabri Zrinjski pao u 94. minuti na Villa Parku

Aston Villa Zrinjski
HŠK Zrinjski

Nogometaši HŠK Zrinjski poraženi su večeras od Aston Ville u 2. kolu grupne faze Konferencijske lige. Slavili su domaći rezultatom 1:0, a pogodak odluke pao je tek u 94. minuti, kada je pogodio McGinn.

Nakon nevjerojatnog preokreta i pobjede protiv AZ Alkmaara u Mostaru, nogometašima Zrinjskog malo je nedostajalo do još jednog rezultata koji bi bio ispisan zlatnim slovima u klupskoj povijesti.

Na Villa Parku Zrinjski je večeras imao podršku više od 700 svojih navijača.

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić od prve minute odlučio se na teren poslati momčad u sastavu; Marić, Čanadžija, Čorluka, Radić, Ivančić, Hrvanović, Ćuže, Jakovljević, Tičinović, Senić, Bilbija.

Villa Park Aston Villa Zrinjski

S druge strane domaći su istrčali sa sljedećom jedanaestoricom; Martinez, Diego Carlos, Konsa, McGinn, Tielemans, Digne, Lenglet, Zaniolo, Duran, Bailey, Dendoncker.

Aston Villa Zrinjski

Utakmicu je iz svečane lože pratio i princ William koji je veliki navijač engleskog kluba.

Zanimljivu situaciju vidjeli smo u 6. minuti. Tičinović je prošao po strani i pokušao lobovati vratara domaćih. Očekivao je Bilbija ubačaj, no lopta odlazi paralelno s vratima.

Minutu kasnije prilika na drugoj strani. Duran je izblokiran, a nakon kornera Jakovljević čisti glavom u novi korner.

U 12. minuti pucao je Zaniolo, a Radić odbija u korner.

Aston Villa Zrinjski

Kakva prilika za Zrinjski u 15. minuti. Tičinović je uposlio Bilbiju, a njegov udarac iz neposredne blizine brani fantastično Martinez

Žuti karton u 22. minuti za Hrvanovića. Zanimljivo, Hrvanović je prošle godine igrao za Stupčanicu u Prvoj ligi Federacije BiH, a večeras ga čuva Lucas Digne kojeg je Aston Villa platila 30 milijuna eura. Ukupno je na transfere ovog nogometaša plaćeno 85 milijuna eura.

Pokušao je danas rastrčani Tičinović u 25. minuti, ali odlazi lopta iznad vrata.

U 40. minuti Zaniolo je atraktivno škaricama pucao, ali Marić je bio spreman i odlično obranio. Minutu kasnije pucao je Tielemans, lopta ide ravno u Marića.

Na poluvrijeme se otišlo netaknutih mreža, a Ultrasi su skandirali "Hoćemo pobjedu".

Aston Villa Zrinjski

Odmah na početku drugog dijela Rendulić radi promjenu. Umjesto Hrvanovića na terenu je Malekinušić. Mijenjali su i domaći. Ušli su Watkins, Cash i Louiz, a igru napustili Digne, Duran i Dendoncker

Diego Carlos je imao dobru priliku u 50. minuti, ali Ćorluka čisti opasnost.

Tri minute kasnije sudac je dosudio kazneni udarac za Aston Villu. Watkins je pucao glavom, a lopta u glavu pogodila Jakovljevića. Nakon pregledavanja VAR-a švicarski sudac je promijenio odluku.

Puno gužve i opasnosti je bilo pred vratima Zrinjskog u 58. minuti, ali su se plemići uspjeli obraniti.

Pokušao je Zaniolo nakon kornera u 66. minuti, Marić je to lagano uhvatio.

U 62. minuti u igru je ušao Kožulj umjesto Ivančića

Dva puta je Marić fantastično reagirao u 69. i 70. minuti. Pucao je najprije Konsa, a zatim i Tielemans, ali dva puta je Marić na pravom mjestu.

U 70. minuti sjajan udarac Zvonimira Kožulja, ali njegov udarac ispod grede vadi Martinez. Signalizirano je u nastavku zaleđe tako da od pogotka ne bi bilo ništa.

Aston Villa Zrinjski

Dvostruka izmjena u Zrinjskom u 74. minuti. Zlomislić i Memija su u igri, a izašli su Tičinović i Čanađija.

Napustio je u 77. minuti igru Bilbija, a umjesto njega je ušao Tomislav Kiš.

Prava opsada gola Zrinjskog trajala je nakon toga, ali odoljeva obrana Zrinjskog svim napadima domaćina. No, u 94. minuti Plemići nisu izdržali. Cash je centrirao, a McGinn pogodio glavom za 1:0 i za pobjedu svoje momčadi.

Tako malo je nedostajalo Mostarcima. 

U drugom susretu skupine AZ Alkmaar je svladao Legiju rezultatom 1:0 i sada sve četiri momčadi broje po tri boda. Sljedeću utakmicu Zrinjski će za tri tjedna dočekati Legiju u Mostaru.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.