Antonio Marić – mladi nogometni talent iz Rame

Kadeti Rame prošlu polusezonu ostvarili su dobar rezultat u kadetskoj ligi unatoč tome što imaju jednu od najmlađih ekipa jer u prvom sastavu im igra i nekoliko pionira. Jedan od najzaslužnijih igrača za takve rezultate je i Antonio Marić, stoper koji je bio neprelazan za većinu suparničkih napadača.

Kada si počeo trenirati nogomet?

Počeo sam ga trenirati sa osam godina u nogometnom klubu Rama. Prošao sam uzraste predpionira i pionira, a već 3 godine igram za kadete za koje sam odigrao i jednu sezonu dok sam bio pionir.

Koji je trener najzaslužiji za tvoj razvoj?

Za moj rad i dosadašnji uspjeh su zaslužni treneri predpionira i pionira Ante Pavlović i Tomica Vidakušić, također i treneri kadeta i juniora Ivan Ćuk i Ilija Faletar. Njima sam zahvalan na svemu što su učinili za mene i ekipu i što su organizirali treninge kada je bilo nemoguće raditi.

Kako si zadovoljan proteklom polusezonom kadeta Rame?

Zadovoljan sam radom i rezultatima kadeta iako možemo još više napredovati. Pred nama je još jedna polusezona i trenutno smo u malom zaostatku za vodećim Neumom i nadam se da ćemo na kraju sezone završiti među tri najbolja kluba.

Kakvi su uvjeti za treniranje u Rami?

Radimo u težim uvjetima od ostalih ekipa zbog snijega koji se zadržava kod nas više vremena nego kod drugih, ali ipak nastojimo dati svoj maksimum i želimo napredovati što je više moguće. Trenutno se pripremamo po teškim uvjetima jer se na terenu nalazi mnogo snijega i to nam jednim dijelom otežava rad. Ne možemo raditi gotovo ništa što se tiče usavršavanja tehnike i nadamo se da će nam se sav trud i rad isplatit na kraju jer kada igrate srcem ništa vas ne može spriječiti. Čak ni loši uvjeti.

Tko ti je najveća podrška i kako provodiš slobodno vrijeme?

Najveća podrška su mi obitelj i naravno prijatelji bez kojih moj napredak ne bi bio moguć. U slobodno vrijeme igram nogomet s prijateljima, a dok nam je stanka u klubu sam se pripremam, a ponekad je uz mene i prijatelj Petar koji je veliki borac, s njim nikada nije dosadno jer je duhovit i kada vježbamo zajedno najteže vježbe postaju lagane.

Svaki mladi nogometaš ima neki uzor. Reci nam tko je tvoj?

Moj nogometni uzor je John Terry, fenomenalan stoper, veliki borac na terenu i unatoč mnogim ozljedama još uvijek je jedan od najboljih stopera svijeta i želio bih jednog dana igrati kao on.

Tvoje dobre igre u kadetima Rame nisu prošle neopaženo ni od klubova iz Hrvatske?

Da, jedan hrvatski prvoligaš me pozvao da se priključim njihovim treninzima i tu sam stekao veliko iskustvo koje nastojim koristiti u ovom natjecanju.

Kakve su ti ambicije i želje?

Želja mi je profesionalno igrati nogomet, a ako bih mogao birati onda bi to bio klub iz engleskog premiershipa jer se tu nalaze ponajbolji klubovi Europe. I naravno prvo želim završiti školovanje i onda nastaviti dalje.

Za koga navijaš u Premijer ligi BIH?

U Premier ligi BiH navijam za Zrinjski i nadam se da će ove sezone osvojiti kup i izboriti Europu jer to zaslužuju.

HERCEGOVINA.info