ANTONIO BEVANDA Ostaje velika praznina, bio je jedan od najvećih, uvijek je rado pričao o Dinamu

Zlatko Kranjčar , Antonio Bevanda
Privatni album

Smrt legendarnog Zlatka Cice Kranjčara duboko je jutro potresla sportsku Hrvatsku. Tuguje danas za svojom istinskom legendom 'Plavi puk', ali sućut izražavaju iz drugih hrvatskih klubova te njihovi navijači. Cico Kranjčar bio je prvi kapetan nogometne reprezentacije Hrvatske od uspostave samostalnosti.

Sportski novinar, dugogodišnji kroničar Dinama i veliki prijatelj Zlatka Kranjčara, Antonio Bevanda kaže kako se suza jutros nije mogla zaustaviti.

"Znao sam da je u bolnici posljednjih sedam dana i znao sam da situacija nije baš dobra, ali čovjek se uvijek nada najboljem. Duboko me potresla ova vijest i jednostavno je suza sama krenula. Nekoliko ikona Dinama nas je napustilo u posljednje vrijeme. Zlatko Kranjčar je treći veliki strijelac nakon Rore i Zambate koji nas je napustio u posljednjih par mjeseci, sa svima njima sam bio jako dobar", kaže nam Bevanda.

Takav se jednom rađa

"Cico je čovjek koji je obilježio kompletno jedno razdoblje hrvatskog nogometa. Nisam bio rođen kada je on igrao, ali su mi svi pričali o njemu kao genijalcu. Pogledao sam bezbroj puta snimke utakmica i pogodaka te se uvjerio kakav je centarfor bio, a i Ćiro Blažević mi je rekao da se takav jednom rađa. Na veličanstven način je uveo Dinamo u Ligu prvaka 1998. godine. Henrik Larsson koji je tada igrao za Celtic mi je u jednom razgovoru rekao da ga nitko nije tako pobijedio kao taj Dinamo. Dinamo je uveo u Ligu prvaka i 2016. godine protiv Salzburga. Kao trener, Cico je na veličanstven način odveo Hrvatsku 2006. godine na prvenstvo. Bio je prvak s NK Zagrebom 2001. godine gdje je stvorena jedna fantastična priča."

Privatno je ističe bio velikog srca

"On je bio susretljiv, dobroćudan uvijek nasmijan i spreman za šalu. I kada bi se radio ozbiljan intervju on bi ga okrenuo na šalu. To je najviše bilo izraženo kada je bio u inozemstvu. Tada bi prve dvije-tri minute razgovora bile potrošene na to da je on pitao za ljude u Zagrebu. Odgojio je jednog fenomenalnog čovjeka i igrača sina Niku. To je čovjek koji je pokupio sve manire svog oca. Jedna od najvećih obmana je da je Niko bio protežiran zbog oca, to nije istina. On je igrao važnu ulogu i kod Slavena Bilića i Igora Štimca gdje je igrao važnu ulogu."

Među najvećim u povijesti Modrih

"Njegovim odlaskom ostaje velika praznina među Dinamovcima. I nakon što je otišao iz Dinama kada je dobio otkaz, svaku priliku je koristio da dođe u Maksimir. Uvijek je rado pričao o Dinamu, Dinama su mu uvijek bila puna usta. Nekada je znao biti kritičan. On je apsolutno jedan od najvećih trenera novijoj, a usudio bi se reći i u povijesti Dinama. Napravio je prvi povijesni, a zatim i drugi ulazak u Ligu prvaka."

Živio je za Dinamo kaže Bevanda.

"Kada bi se god vidjeli on bi mi rekao: "Bevandice moj gdje si?", odmah bi grlio, ljubio, bilo je puno lijepih zajedničkih trenutaka. Jedna anegdota iz 2016. godine, kada je Dinamo odigrao sa Salzburgom 1:1 u Zagrebu, krenuo sam na godišnji odmor u Hercegovinu. Rekao sam mu tada: "Ajde vi riješite tu Ligu prvaka." Cico je rekao: "Valjda hoćemo", na što sam mu odgovorio: "Hoćete, bit će 2:1 za nas", tako je i bilo. On je doslovno živio za Dinamo. Pokojni legendarni Tomislav Židak često mi je u razgovorima znao reći da je ljubav i strast kakvu Cico ima prema Dinamu, apsolutna rijetkost. Ne pustiti suzu jutros, bilo je zaista nemoguće", rekao je Antonio Bevanda u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.