ANTONI BANDIĆ "Istinski heroji su u bolnicama, nisam napravio ništa što je van ljudskih mogućnosti"

Antoni Bandić
Ilustracija/Facebook

Nogometni sudac iz Gruda Antoni Bandić jučer je u utakmici 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Slobode spašavao život igraču domaćih Adnanu Džafiću. Naime, u sudačkoj nadoknadi nakon jednog duela Džafić je ostao ležati, a igra se nastavila. Kada je sudac Bandić primijetio da Džafić nepomično leži odmah mu je krenuo pomoći.

"To je bila jedna benigna situacija i udarac se nije ni vidio te se u prvi mah se učinilo da nije ništa ozbiljno. U sekundi čak pomislite i da igrač malo odugovlači s obzirom da je njegova momčad vodila. No, kada sam krenuo prema njemu vidio sam da situacija nije dobra. On je ležao licem prema podu, bio je bez svijesti i odmah sam mu krenuo izvaditi jezik kako se ne bi ugušio. Hvala Bogu sve je na kraju dobro završilo", kaže sudac Bandić za Hercegovina.info te dodaje:

"Ne bih želi isticati sebe u prvi plan. Nisam napravio ništa što je van nekih normalnih i ljudskih mogućnosti. To je moja dužnost kada sam već na terenu."

Prošlog mjeseca spašavao je i Mirka Oremuša u kup utakmici Sarajeva i Krupe na isti način.

"U Sarajevu je to bila potpuno drugačija situacija. Oni su se sudarili s glavama i sve je bilo jasno i reagirao sam u sekundi. Ovo jučer na prvu je izgledalo da uopće nije bilo udarca, ali izgleda da je Džafić dobio ramenom u sljepoočnicu i dogodilo se što se dogodilo."  

Za kraj je želio nešto dodati.

"Danas su istinski heroji ljudi koji rade u bolnicama, liječnici, medicinsko sestre i sve osoblje. Oni su ti koji su svakodnevno izlažu svoje živote na radnim mjestima u ovo teško vrijeme pandemije. Oni su heroji i naklon im do poda, imaju moje veliko poštovanje, a ja sam samo napravio svoj posao", rekao je sudac Antoni Bandić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.