Ante Miše: Igrači Zrinjskog posjeduju kvalitete i nisu slučajno osvojili titulu prvaka

trening Zrinjski - Ante Miše

Momčad sutra ide u Sloveniju, a evo što je za naš portal rekao šef struke nakon današnje trening utakmice.

Evo u Zrinjskom ste tjedan dana. Vjerojatno ste već upoznali momčad?

"Da već sam se udomaćio, ha ha. Momčad nije promijenjena od završetka prošle sezone i svi su ostali na broju osim vratara Pirića. Ovi igrači posjeduju kvalitete i nisu slučajno osvojili titulu prvaka".

Da li ste vi zadovoljni dosadašnjim pripremama?

"Zadovoljan jesam, ali ima tu još prostora za napredak. Vjerojatno će neke moje ideje biti drugačije od mog prethodnika Sliškovića. Imamo na svakom mjestu po dva igrača, a u sredini čak imamo i više nego što je potrebno. Sutra idemo na pripreme u Sloveniju i nadam se da ćemo kroz te pripreme naći način da u prvom redu popravimo realizaciju i igru prema naprijed što je i najteže u nogometu. Dodao bih da ćemo imati dovoljno vremena da iskautiramo protivnike koje ćemo dobiti u Europi i željno iščekujemo sutrašnje izvlačenje i nadam se da ćemo dobiti protivnika po mjeri".

Rekli ste da je kadar popunjen, ali kada bi mogli da li biste doveli još neko pojačanje?

"Ako netko iz postojećeg kadra ode, onda možemo razmišljati o pojačanjima da popunimo ta mjesta".

U medijima se uvelike spominje dolazak Beširevića?

"Priča se po medijima, ali za sada je Beširević igrač Radnika. Znam da je on jedan od ponajboljih veznih igrača u BiH. Svaki igrač tipa Beširević je dobro došao, međutim mi smo trenutno popunjeni na tim pozicijama , ali ako netko ode onda možemo razgovarati o dolasku pojačanja".

U momčadi je priključeno nekoliko mladih igrača? Kako ste zadovoljni s tim igračima?

"Oni dobro rade. Nije bitno ako ti igrači imaju 16 ili 17 godina a imaju kvalitetu onda su sasvim sigurno igrači za Zrinjski. Zrinjski je prvak tri godine zaredom i ne mogu se s mladim igračima osvajati prvenstva i momčad mora biti spoj mladosti i iskustva. Ako imate u ekipi 9 iskusnih igrača onda možete i dati priliku mladim igračima, a da sada ubacimo mlade igrače u vatru da riješe utakmice to se neće dogoditi sigurno. Ja jesam zadovoljan njihovim angažmanom i radom. Vidjet ćemo još kroz ovih narednih desetak dana, jer sam ipak kratko ovdje, tko je igrač za Zrinjski, a tko nije. Generalno sam zadovoljan s momčadi koju imam, pogotovo s tim mladim igračima. Nadam se da će ti mladi igrači napredovati, ako ne budu imali mjesta ovdje volio bi da odu na posudbu i da na toj posudbi budu najbolji igrači u klubovima u koje odu. Da se tamo dokažu i da pokažu da im je mjesto u Zrinjskom".

Evo za kraj komentar nastupa reprezentacije Hrvatske u Rusiji?

"Ta prva utakmica je najbitnija i s tom pobjedom se otvaraju vrata drugog kruga. Nismo umirali u ljepoti, igrali smo pragmatično, linije nam se nisu raspadale. Momčad je odigrala dobro i kada pogledamo druge rezultate Brazila, Argentine i Njemačke ova pobjeda je velika. Ne smijemo poletjeti i kako je rekao izbornik Dalić nije to bila ona vau igra i to je bila jedna odrađena utakmica i ovim putem moram čestitati Vukojeviću koji je odlično skautirao protivnika i koji je rekao da su u prekidu malo lošiji. Mi nismo dozvolili da nas iskontriraju nakon izgubljenih lopti, bili smo dosta gusti i s pravom možemo računati da ćemo ući u drugi krug".

HERCEGOVINA.info