Ante Jukić podnio neopozivu ostavku

- Od trenutka kada sam izabran od UO-a NK Posušje za predsjednika Uprave poduzeo sam sve što je bilo u mojoj moći kako bi se klub stabilizirao prokomentirao je Jukić situaciju, dodavši: Upoznajući stanje u klubu došao sam do zaključka kako je stabilizacija kluba realno ostvariv cilj, ali uz silan angažman kako UO-a, tako i cijele zajednice, djelatnika kluba, općinske i županijske vlasti, gospodaarstvenika i svih ljubitelja nogometa kakvih u Posušju ima na pretek.

Istaknuo je Jukić zatim probleme koji tište klub i nužna rješenja za izdavanje istih.

- Izdavanje koncesije na stadion, prostor oko njega, ili u najmanju ruku poslovnih prostora ispod južne tribine, nužno je potrebno kako bi se klub mogao osamostaliti. Nastavak prakse gdje je NK Posušje korisnik prostora i drugi sportski kolektivi, a sve obaveze isključivo snosi i plaća sam, ne vodi ničem pozitivnom, napomenuo je Jukić.

Usprkos brojnim problemima predsjednik na odlasku smatra da su neke stvari u reorganizaciji kluba koji je prošle sezone degradiran iz Premier lige uspjeli.

- Uspjeli smo formirati potpuno novu momčad s naglaskom na domaće igrače, reorganizirati radnu zajednicu i omladinsku školu. Mišljenja sam da se u tome uspjelo, jer je po prvi put u krugu prve ekipe bilo 10 Posušana, a bilo bi ih i više da se uspjelo u razgovorima sa kapetanom Mladenom Vranjkovićem te nekolicinom juniora.

Pa ipak, planovi su kočeni.

- Ovako zamišljen klub ima najmanji proračun u Prvoj ligi FBiH. Pa iako je lobiranje kod gospodarstvenika i političara kontinuirano trajalo svakim novim danom svi razgovori postali su pusta obećanja. Kako je vrijeme odmicalo, odlazili su nam nužno potrebni ljudi za funkcioniranje kluba i dotakli smo dno.

Mišljenja sam da bez razmišljanja u ranije navedenom pravcu neće biti kvalitetnijih pomaka u rješavanju nagomilanih problema. Samim time što je Općina Posušje vlasnik stadiona Mokri dolac, smatram da se ona jednostavno mora kvalitetnije uključiti u rješavanje istog.

Nažalost, nailazio sam na nerazumijevanje kako u samom UO-u, tako i u političkom i gospodarskom lobiju. Sagledavajući cjelokupnu situaciju u i oko kluba, nisam imao drugog izbora doli podnijeti neopozivu ostavku, zaključio je Jukić za Dnevni list.