Ante Erceg se vraća u HNL

Ante Erceg
Slobodna Dalmacija

Ante Erceg vraća se u HNL i karijeru će nastaviti u Osijeku.

Dalmatinski portal javlja da će nekadašnji nogometaš Hajduka u Osijek doći na jednogodišnju posudbu iz Brondbyja. U prošloj polusezoni je 30-godišnji ofenzivac bio na posudbi u Esbjergu.

Erceg je karijeru počeo u RNK Splitu, a kasnije je u Hajduku postao najbolji igrač kluba i miljenik Torcide koja mu je uručila prije tri godine nagradu "Hajdučko srce". Za Hajduk je odigrao 56 utakmica, zabio 26 golova i imao 15 asistencija.

Iz Hajduka je za 1,8 milijuna dolara otišao u Shabab iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i tamo je imao ugovor prema kojem je dobivao od milijun dolara godišnje, prenosi Index.

"Hajduk me doveo iz druge turske lige kad nitko nije vjerovao u mene. Govorili su tada mnogi da sam invalid i da više neću igrati ozbiljan nogomet. Prije svega želim zahvaliti na privilegiji da postanem dio Hajdukove obitelji i da mi se kao Dalmatincu i rođenom Splićaninu ostvari dječački san i najveća životna želja. Svi su u klubu vjerovali u mene. Sada se pružila prilika da odlaskom u Dubai napravim novi iskorak, riješim egzistenciju za sebe i svoju obitelj i da se napravi dobar posao za klub. Koliko god mi bilo teško otići, u 29. godini moram misliti na sebe i svoje", rekao je tada na odlasku iz Hajduka.

U Brondby je stigao početkom 2018. godine i nije se naigrao. Odigrao je 31 utakmicu i zabio pet golova, a prošlu polusezonu odradio je na posudbi u Esbjergu gdje je upisao osam nastupa.