ANCELOTTI LJUTIT Modrić trebao pucati penal, no loptu uzeo igrač koji ga zove tatom

Luka Modrić

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić niti protiv Celte u petak nije započeo utakmicu, sad već treću u nizu na početku prvenstva. Real je slavio s 1:0 pogotkom očito nove prve zvijezde kluba Judea Bellinghama, koji je zabio već peti pogodak u prva tri kola.

Luka Modrić trebao je pak izvesti jedanaesterac, no igrači su odlučili da ga izvede mladi Rodrygo, koji ga je zatim promašio, rekao je Realov trener Carlo Ancelotti nakon utakmice.

Ancelotti naredio da puca Modrić, ali...

Modrić je na gostovanju u Vigu ušao u igru u 62. minuti, a šest minuta kasnije dosuđen je jedanaesterac za Real nakon prekršaja nad napadačem Rodrygom. On je izveo udarac pri rezultatu 0:0, ali mu je udarac obranio vratar Ivan Villar.

"Igrači nemaju slobodu odlučivanja. Rekao sam (Federicu) Valverdeu da ga mora izvesti Luka", izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije.

"Ali ne znam što se dogodilo. Oni su izabrali Rodryga, a ja nisam imao dovoljno vremena da im kažem da ga izvede Modrić", dodao je.

Nakon što je ljetos iz kluba otišao napadač Karim Benzema, koji je prošle sezone izvodio udarce s bijele točke, postavilo se pitanje novog izvođača.

Vinicius prvi, Luka drugi

Tijekom ljetnih priprema u SAD-u više je igrača vježbalo jedanaesterce na treninzima, a tijekom pripremne utakmice s Barcelonom u srpnju izveo ga je napadač Vinicius Junior i promašio u porazu 0:3.

Iskusni Modrić (37), koji izvodi jedanaesterce za reprezentaciju Hrvatske, tada nije bio na travnjaku.

Ancelotti je uoči početka sezone odlučio da prvi izvođač bude Vinícius (23), a drugi Modrić.

"(Protiv Celte) trebao je pucati Vini, ali nije bio na terenu. Trebao je zato pucati Modrić, pa sam pomalo ljutit zbog ovog što se dogodilo", rekao je Ancelotti.

"Moguće da je došlo do nesporazuma. U tom trenutku bilo je teško komunicirati s igračem", dodao je.

Modrić nije zadovoljan

Ancelotti je uoči utakmice sa Celtom rekao da Modrić "nije zadovoljan" jer ne igra u udarnoj postavi kao ranije, ali da će biti važan dio momčadi.

Talijanski trener ove je sezone promijenio tradicionalnu formaciju 4-3-3 u novu 4-4-2 zbog novopridošlog Bellinghama kupljenog za 103 milijuna eura iz Borussije Dormund.

Na sredini terena uz isturenog Bellinghama (20), koji je u tri utakmice zabio četiri gola, igraju također mladi veznjaci Valverde, Eduardo Camavinga i Aurelien Tchouameni.

Bivši njemački reprezentativac Toni Kroos (33), koji je s Modrićem igrao na sredini terena od ljeta 2014., također je postao rezervni igrač. Protiv Celte je ušao u 61. minuti.