Ancelotti jači od Mourinha

Naime, talijanski strateg je u prvoj sezoni Chelseu prvi put u povijstio donio prvenstvo i kup Engleske. Didier Drogba je golom u 59. minuti srušio Portsmouth i trofej namjenjen pobjedniku FA kupa, najstarijeg klupskog nogometnog natjecanja je završilo na Stamford Bridgeu.

Ancelotti je drugi talijan (Gianluca Vialli) koji je Chelseu. Ashley Cole, koji je imao puno privatnih probelma ove sezone (čitaj: seks skandal) je od jučer najtrofejnij igrač FA kupa. Tri puta s Arsenalom i triput s Chelseom je osvajao prestižno natjecanje.

Avram Grant, izraleski strateg koji je s Chelseom prije dvije godine igrao u finalu Lige prvaka, opet je izgubio završni dvoboj. Nije Grant uspio ponoviti rezultat Harryja Redknappa, koji je prije dvije godine s Portsmouthom (igrao Niko Kranjčar) osvojio ovaj trofej.

Dvoboje će ostati upamćen i promašena dva kaznena udarca, Boatenga za Portsmouth (kod rezultata 0:0) i Lamparda za Chelsea. - Portsmouth), ali i po ozljedi kapetana njemačke nogometne reprezentacije Michaela Ballacka. Naime, on je u 44. minuti zbog bolova u gležnju desne noge napustio travnjak. U ovom trenutku je njegov nastup na SP-u upitan.

FA Cup, finale:

Chelsea – Portsmouth 1-0 (Drogba 59)

sportal.hr