Albanija: Sve je počelo i prije utakmice kada je autobus s našim igračima gađan kamenjima i bocama'

Srbija, Albanija, Albanija, Srbija, tučnjava, Neredi, Albanija, Srbija, zastava, Srbija, Albanija
Cjelokupno pismo prenio je BBC.

- S posjekotinama, modricama i ozljedama glave potpuno je razuljivo da je albanska momčad bili emotivno uzdrmana i pshički rastrojena i da nije bilo mogućnosti da nastavi susret u groznoj, groznoj situaciji. Sve je počelo i prije utakmice kada je autobus s našim igračima gađan kamenjima i bocama. Igrači koji su se zagrijavali cijelo vrijeme bili su gađani s tribina, tako da ih je čovjek iz Uefe upozorio da otiđu što dalje... Albanska nacionalna himna nije se čula od zaglušujućih zvižduka, a gledatelji do incidenta u 40. minuti konstantno skandirali 'Ubi Albanca'.

Nakon gledatelja, na red su došli i srpski mediji:

- Oni su napravili sve da okrive naše krasne momke, čak su izmislili i priču da je premijerov brat osmislio cijelu akciju s dronom. Neki mediji su otišli toliko daleko i objavili priču da je Olsi Rama uhićen, ali njihova zla priroda negativne propagande živi na takvim lažima.

Međutim, ono što je sporno u cijelom priopćenju je stav Albanaca o dronu koji je preletio stadion.

- To je bio jedini način da iskažemo svoja nacionalna obilježja u izrazito neprijateljskom ambijentu. Albanski zastavu oni su protumačili kao provokaciju, ali to je jedina zastava koju imamo - stoji u priopćenju koji je potpisao Gazmend Malo.