7. kolo Premijer lige BiH: U Sarajevu i Tuzli snage odmjeravaju gradski rivali

NK Široki Brijeg, FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Radnik Bijeljina, Premijer Liga BiH pregled, najava, pl bih, najava

Vikend pred nama donosi nam 7. Kolo Premijer lige BiH i nekoliko neizvjesnih susreta, a u centru pozornosti bit će utakmice gradskih rivala u Sarajevu i Tuzli.

FK Mladost Doboj-Kakanj-HŠK Zrinjski Mostar
FK Zvijezda 09-NK Široki Brijeg
Velež Mostar-Radnik Bijeljina
FK Željezničar-FK Sarajevo
FK Tuzla City-FK Sloboda Tuzla
FK Borac Banja Luka-Čelik Zenica

FK Mladost Doboj-Kakanj-HŠK Zrinjski Mostar

Zrinjski na krilima dvije vezane pobjede ide na gostovanje kod Mladosti u Doboj kod Kaknja. Domaći su u lošoj situaciji, smijenili su trenera, a novi će kormilo preuzeti tek u idućem kolu. S obzirom na trenutnu formu Zrinjski je favorit u ovom susretu, a Mladost će učiniti sve da prekine negativni niz.

FK Zvijezda 09-NK Široki Brijeg

Zvijezda je zakovana za dno ljestvice, a Široki je u uzlaznoj formi. Domaći ako misle opstati u PL BiH moraju početi osvajati bodove, ali u ovom susretu će im to biti jako teški jer Široki nije momčad za vađenje, pa i u ovom susretu dajemo prednost gostima.

FK Velež Mostar-FK Radnik Bijeljina

Velež na svom terenu dočekuje neugodnu ekipu Radnika. Domaćima su potrebni bodovi za bijeg s dna ljestvice i pobjeda im je imperativ u ovom susretu. Radnik je čvrsta momčad koja je u dosadašnjem prvenstvu imala nekoliko pehova, i u stanju su osvojiti bodove na bilo kojem gostovanju. Blaga prednost domaćinu u ovom susretu, ali ako utakmica završi uspjehom gostiju neće biti iznenađenje.

FK Željezničar-FK Sarajevo

Gradski derbi Željezničara i Sarajeva je utakmica u kojoj nema favorita bez obzira na kojem se stadionu igra. Ovaj puta gradski rivali su u vrhu PL BiH i to će utakmici dati još veću draž. Obije momčadi ići će na pobjedu, i kako smo rekli ovdje nema favorita i moguća su sva tri znaka.


FK Tuzla City-FK Sloboda Tuzla

Drugi gradski derbi igra se u Tuzli. Tuzla City samo je formalno domaćin, i Sloboda će imati puno veću potporu s tribina. Domaći igraju odlično i računaju na nastavak niza, dok su gosti osim nogometom opterećeni i drugim stvarima, ali ovaj puta igra se za prestiž u gradu, tako da nas očekuje krajnje neizvjesna i zanimljiva utakmica na Tušnju.

FK Borac Banja Luka-Čelik Zenica

Borac dočekuje neugodni Čelik. Gosti su ove sezone puno bolji na gostovanjima nego na svom terenu, dok su domaći puno bolji na svom stadionu pred svojim navijačima. Za očekivati je tvrdu utakmicu bez puno pogodaka, a prednost dajemo Borcu koji se mora iskupiti navijačima za visoki poraz u Mostaru od Zrinjskog.

HERCEGOVINA.info