30 GODINA OD PRVE UTAKMICE Danas veterani Zrinjskoj igraju protiv momčadi koja je bila prvi suparnik nakon obnove kluba

Zrinjski Mostar,Plemići,veterani

Nakon obilježavanja obnove rada Zrinjskog proteklog mjeseca (4. kolovoza), navijači i simpatizeri tog mostarskog kluba danas obilježavaju za njih još jedan važan datum, kako piše stranica Plemićka sjećanja.

Naime, 30. rujna 1992. godine Zrinjski je odigrao prvu službenu utakmicu nakon obnove rada kluba. Pa iako je Zrinjski kroz povijest odigrao par tisuća utakmica, ova odigrana na stadionu Gospin Dolac u Imotskom, prije točno 30 godina, po mnogo čemu je najvažnija. Kako kažu voditelji stranice svi sportski uspjesi i neuspjesi, svaka titula, svaki pogodak i prilika pošli su iz tog prvog sučevog zvižduka.

Ovaj datum na svoj način je dan igrača Zrinjskog, svih koji su nosili dres s lentom kroz povijest. U spomen na to veterani Zrinjskog će ugostiti veterane Croatie Zmijavci, kluba koji je tada bio naš suparnik i tako se upisao kao važan dio naše povijesti.

Utakmica se igra danas s početkom u 17 sati na pomoćnom igralištu stadiona Zrinjskog. Gosti aktivnih veterana Zrinjskog bit će i dio sudionika te utakmice okupljeni nakon 10 godina kako bi se prisjetili tih dana.

Neki od sudionika te utakmice, Miroslav Kordić i Adis Kodro, nisu među živima. Osim njih kroz proteklih 30 godina obitelj Zrinjski napustili su Jadranko Puce, Denis Hrkać, Krešimir Bandić, Goran Marković, Bruno Repar, Josip Škaro… U spomen na njih upalit će se svijeće kod spomen ploče na groblju Šoinovac.