NAKRATKO PREKINUT MEČ Jesu li navijači Veleža poslanim porukama otvoreno zaratili s vodstvom kluba?

FK Velež, Mostar, Red Army

Najvatreniji navijači Veleža, popularni Red Army, nakratko je prekinu današnji susret Veleža i Leotara u Mostaru. Naime, nakon velike bakljade i ubačenih sredstava u teren glavni sudac je zbog velike količine dima prekinuo utakmicu koja se nastavila nakon nekoliko minuta.

Bakljada i prekinuta utakmica bi, u našim okvirima, predstavljali sasvim normalnu pojavu, no prema navodima upućenijih ovdje se radi o trzavicama na relaciji navijači - uprava koje su nakon dužeg vremena očito eskalirale. Proteklih tjedana svjedočili smo i turbulentim potezima predsjednika Šemsudina Hasića koji je dao ostavku, no na kraju ona nije prihvaćena te je ostao na čelu Mostaraca.

Kao jedan od glavnih razloga iznenadne ostavke, kada je izgledalo da Veležu cvjeta na svim poljima, neslužbeno su se navodili baš potezi navijača za koje je klub redovno plaćao kazne, ali i rušio svoj imidž. Sve je kulminiralo na utakmici Velež - Sloboda kada su navijači Veleža pogodili golmana Slobode i predsjednik Hasić par dana nakon te utakmica ponudio je svoju ostavku.

Danas je glavni sudac prekinuo susret u 8. minuti zbog bakljade, a Red Army je poslao jasne poruke "Voljeti Velež sada je trend. Oni dođu i odu, a mi te ne napuštamo nijedan tren", pisalo je na paroli navijača Rođenih, a ubrzo nakon toga okačili su parolu na kojoj piše: "Dok je vama Velež bio sramota, nama je bio način života".

Ubrzo nakon toga Red Army je pokazao i novu parolu, a na njoj je pisalo: "Izmanipulisana masa neka vas prati, između Veleža i nas niko neće stati".

Ostaje nam pratiti razvoj ove trakavice, no što se god dogodi na ovoj relaciji jedno je, barem zasad, sigurno - Velež će i nakon ovog kola napuniti blagajnu Nogometnog saveza BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.