FOTO/VIDEO  Mostarcima nedovoljne i dvije pobjede, prvak Srbije izborio prolazak u daljnju fazu Lige prvaka

Uefa futsal liga prvaka Staklorad i Araz
Hercegovina.info

Futsaleri Loznice plasirali su se u TOP 16 najboljih klubova Europe osvojivši prvo mjesto turnira glavne runde Lige prvaka u Mostaru. U odlučujućem susretu prvaci Srbije svladali su Švedski Orebro i tako ostvarili maksimalan učinak od tri pobjede.

Iako je Loznici odgovarao i samo bod, s uvjerljivih 6:3 došli su do trijumfa.

"Ovo je bila uvjerljivo najjača skupina iz koje je prošao samo prvoplasirani. Jako sam iznenađen kvalitetom i organizacijom. Sve je bilo na visokoj razini. Imali smo jako puno problema u kadru. U posljednju utakmicu smo ušli bez četiri igrača. Ovi momci su heroji. Čestitam svima, od igrača, uprave i svih u klubu", rekao je nakon utakmice Marko Perić igrač Loznice.

O nastavku Lige prvaka.

"Moramo se prvo odmoriti i pripremiti. To je još jedna razina više iznad ovoga. Ovo nam je šesta pobjeda, ako računamo i preliminarnu rundu, tako da se imamo čemu nadati. Ova godina je za povijest, nadam se da će se ona nastaviti pisati", dodao je Perić.

Drugi susret Mostar Stari Grad Staklorad i Araz odigrali su za prestiž, a na kraju su slavili Mostarci rezultatom 3:2 i upisali drugu pobjedu i šesti bod. No, drugo mjesto nažalost nije dovoljno za prolazak dalje.

Poveli su igrači Mostar Starog Grada u 3. minuti. Bilal Jelić je izveo korner, a Marijo Aladžić sjajno pogodio.

Nakon sjajne akcije i kombiniranja u 12. minuti Aladžić je povisio na 2:0.

Početkom nastavka Araz smanjuje prednost na 2:1. Igrala se 23. minuta kada je zaspala obrana domaćih, Vitao je ostao sam i pogodio suprotni kut vratara Mostaraca.

Deset minuta kasnije Mostar Stari Grad se vraća na dva pogotka razlike. Sjajnu loptu je dobio Šešelj i istrčao kontru te ju vrataru Araza poslao kroz noge za 3:1.

Do kraja utakmice gosti su samo uspjeli smanjiti na 3:2. Precizan je bio Amengual u 34. minuti.

"Sigurno je da smo dobro odigrali ovaj turnir. Očekivali smo, kako sam to i najavio da će odlučivati prva utakmica, a tako je na kraju i bilo. Ja sam ponosan na svoje suigrače. Borili smo se. Nadam se da će sljedeće godine biti bolje", rekao je kapetan Mostar Stari Grad Marijo Aladžić.

Mostarci su se pokazali u jako dobrom svjetlu, no koeficijenti su takvi da je nažalost po njih samo jedna momčad iz ove skupine izborila prolaz u najboljih 16 Europe.