MOSTARCI NAJBOLJE IGRAJU LOPTE "Ponosan sam, ovo je jedna od najuspješnijih godina za Mostar"

Sportski savez grada Mostara, Senad Kevelj, HŠK Zrinjski, FK Velež, FC Mostar Stari Grad Staklorad
Ilustracija/Facebook

Nakon što je najprije HŠK Zrinjski osvojio naslov prvaka, u Mostar su stigla i dva Kupa. Najprije su Kup Bosne i Hercegovine osvojili igrači Futsal kluba Mostar Stari Grad, da bi sinoć u Zenici igrači FK Veleža u grad na Neretvi donijeli još jedan trofej. No to nije kraj. Ostalo je još finale Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine u kojem će Mostar Stari Grad kao i u završnici Kupa igrati protiv Salinesa. Uz dužno poštovanje prema klubu iz Tuzle možemo reći kako su mostarski futsaleri i tu favoriti, pa bi se moglo dogoditi da u Mostar stigne i četvrti trofej, a u finalu Kupa je i Ženski nogometni klub Emina.

Možemo stoga sigurno reći kako Mostarci najbolje "igraju lopte" kako bi se to žargonski reklo.

"U sportu i Savezu sam dugi niz godina i znam sve rezultate koje su sportaši našeg grada postizali u posljednjih petnaestak godina generalno. Mislim da je ovo jedna od najuspješnijih godina, naročito kada je nogomet u pitanju. Osvojilo se praktički sve što se moglo osvojiti. Imamo pomake na svim poljima, i kada su u pitanju dvorana i bazen. Mogu reći da, kada je sport u Mostaru u pitanju, dolaze još bolji dani. Ja kao predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara sam ponosan i počašćen da sam na čelu i da mogu sudjelovati i doprinijeti u mogućnostima koje imamo i koje nam dozvoljavaju financijska sredstva i društveno-političke okolnosti. Ovo su definitivno dani sporta u Mostaru", kaže za Hercegovina.info predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

Što se tiče nagrada i poticaja za klubove on ističe:

"Savezu su sredstva generalno ograničena, međutim svaki klub koji napravi iskorak i osvoji neki trofej bude od nas nagrađen, a posebno od Grada Mostara. Kada je u pitanju veliki nogomet, sada nam se bliži realizacija izgradnje dva hibridna terena i to će biti velika nagrada, u kojoj će biti izdvojena velika financijska sredstva i za Zrinjski i za Velež, ogromna za naše prilike u BiH. Nogometni savez BiH daje travu i podlogu, a izvođače građevinskih radova, koji će iznositi od 500 do 700 tisuća maraka po terenu, će financirati Grad Mostar koji se obvezao kako će to uraditi na oba stadiona. Također je stigao dopis u kojem se Grad treba očitovati o održavanju tih terena. Hoće li Grad to sam moći iznijeti ili će se uključiti i Županija još nije precizirano, ali glavnicu preuzima Grad Mostar", govori Kevelj.

Sportski savez grada Mostara,Senad Kevelj,HŠK Zrinjski,FK Velež,FC Mostar Stari Grad Staklorad

"Kada je pak u pitanju mali nogomet, mi ćemo ga dodatno podržati, više nego smo to do sada radili i za Kup i za naslov prvaka. Dat ću vam i jednu ekskluzivnu vijest. Grad Mostar će iz Proračuna za Sportski savez izdvojiti veća sredstva od 10 do 15 posto nego je to bilo do sada. Moći ćemo onda malo 'komotnije' podržati naše sportaše. Projektni i usvojeni Proračun za ovu godinu bio je 800.000 KM", ističe.

Očekuje da klubovi predstave Mostar u lijepom svjetlu.

"Imamo Zrinjski koji ima kontinuitet igranja u Europi. To nije igranje jedne godine, pa preskakanje. Igranje u Europi zahtjeva iskustvo, a Zrinjski ga ima. Nije to lako napraviti. Od ove ekipe Zrinjskog očekujem jedan iskorak, pa čak i da se plasiraju u grupnu fazu. Ambijent koji ima Zrinjski s ovim trenerom i igračima ni to neće biti neočekivano".

"Što se tiče Veleža, on je izašao prošle godine u Europu nakon dugo godina. Dobro se prezentirao i otišao do trećeg pretkola. Sada imaju iskustvo više. Ekipa je ostala na okupu, tu je trener koji je dugo na klupi i poznaje igrače. Samo Zrinjski i Velež od svih klubova u Premijer ligi ove sezone imaju jednog trenera na klupi, nije bilo smjene. Uz nekoliko pojačanja mislim da će oba kluba napraviti iskorak. Potrebno je tu malo i sreće oko ždrijeba, ali mislim da će prva dva kola proći. To je na zadovoljstvo svih građana Mostara, regije, BiH i svih nas", zaključio je Kevelj u razgovoru za Hercegovina.info.