MILICA MU ŽIVOT SPASILA Predsjednik FIFA-e imao je rijetku bolest, trebao je krv koju je tada imalo samo 18 ljudi

Gianni Infantino Milica

Na cijelom svijetu živi svega devet donora s najrjeđom krvnom grupom "Rh null". Na Zemlji je potvrđeno da su tek 43 osobe imale ovu zlatnu krvnu grupu. 

Među njima je i Milica Mučalica, iz Beograda, koja je postala poznata jer je zahvaljujući transfuziji spasila život predsjedniku FIFA-e Gianniju Infantinu.

Infantino je kao dijete imao rijetku bolest, a jedini spas mu je bila transfuzija Rh negativne grupi koju je tada imalo samo 18 ljudi na svijetu. Jedna od njih bila je Beograđanka Milica Mučalica, koja je 1970. godine, kada se Infantino rodio, odlučila da mu da krv čim su je kontaktirali za pomoć.

Kasnije su Infantino i njegova obitelj 20 godina tražili Milicu, a upoznali su je zahvaljujući pisanjima srpskih medija, te je prvi čovjek FIFA-e uspio stupiti u kontakt s njom. Pozvao je u Zurich gdje su se osobno upoznali.

"Razgovarala sam s Giannijem telefonom i bilo je vrlo ugdno. Pitao me je kako sam i zahvalio se za ono što sam učinila kad je bio mali. Posjetit ću ga kad se malo odmori od ovolike pažnje medija", svojevremeno je rekla Milica.

Inače, krvna grupa Rh null prvi put otkrivena je 1961. godine kod jedne Aboridžanke. Vrijedi zlata jer je znatno bolja kao univerzalni davatelj i od nulte krvne grupe, ali osobe koje je imaju mogu primiti samo nju.