MEĐU ELITOM Lana Pudar u društvu Modrića, Đokovića, Jokića...

Lana Pudar doček
Hercegovina.info

Osamnaestogodišnji rumunjski plivač David Popovici, svjetski i europski prvak u disciplinama na 100 i 200 metara slobodno i novi svjetski rekorder na 100 metara slobodno, izabran je za najboljeg sportaša Balkana u tradicionalnoj 49. anketi Bugarske novinske agencije – BTA.

Među 10 najboljih sportista Balkana našla se i najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar, europska prvakinja u disciplini 200 m delfin i brončana na 100 m delfin. Šesnaestogodišnja Mostarka nalazi se na diobi devetog mjesta s 20 bodova, dok je Popovici dobio 64 boda.

Srpski teniski as Novak Đoković je drugi sa 61 bodom. Đoković, koji je titulu najboljeg sportaša Balkana osvojio rekordnih sedam puta, ove godine pobijedio je na Wimbledonu i ATP finalu.

Na trećem mjestu sa 48 bodova je hrvatski nogometaš Luka Modrić, nakon što je ove godine s Real Madridom osvojio Ligu prvaka i špansku La Ligu te brončanu medalju s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Modrić je bio pobjednik ankete 2018. godine.

U glasovanju je sudjelovalo 10 novinskih agencija iz regiona – BTA (Bugarska), Anadolija (Turska), AGERPRESS (Rumunija), ANA-MPA (Grčka), TANJUG (Srbija), HINA (Hrvatska), MIA (Sjeverna Makedonija), ATA (Albanija), MINA (Crna Gora) i FENA (Bosna i Hercegovina).

Konačna lista 10 najboljih sportaša Balkana za 2022. godinu:

1. David Popovici (Rumunija) – plivanje 64 boda
2. Novak Đoković (Srbija) – tenis 61
3. Luka Modrić (Hrvatska) – nogomet 48
4. Miltiadis Tentoglou (Grčka) – atletika 46
5. Tijana Bošković (Srbija) – odbojka 31
6. Nikola Jokić (Srbija) – košarka 27
7. Giannis Antetokounmpo (Grčka) – košarka 23
8. Alexander Vezenkov (Bugarska) – košarka 21
9. Lana Pudar (Bosna i Hercegovina) – plivanje 20
9. Taha Akgul (Turska) – hrvanje 20