Marin Rozić: Hrvatska je trebala i mogla više!

Prije svega veliko Hvala Marinu koji uvijek svoje kratko vrijeme u Mostaru iskoristi da pozove svoje najbolje prijatelje u svoj dom. Tako je bilo i ovaj put kada je Marin podjelio svoje svježe dojmove i utiske sa EURA 2009 koji se  održao u Poljskoj.

Krenimo redmo:

Je li se moglo više na EP i da li je utakmica sa Slovencima pokazala igračku ili trenersku slabost?

Definitivno da se moglo više svi smo priželjkivali tu medalju međutim jednostavno nismo bili pravi na EP , ja bi rekao ni igrom nismo ni zaslužili više ali eto ipak 6 mjesto i plasman sa svjetsko prvenstvo je neki minimalni cilj zadovoljen.

Da li je 6 mjesto uspjeh ili nesupjeh?

Pa uspjeh je samim tim što će Hrvatska nakon 16 godina igrati ponovo na svjetskom prvenstvu, međutim mi igrači i javnost sigurno nismo zadovoljni time jer jednostavno vjerujemo da imamo reprezentaciju koja zaslužuje bar jedno od odličja.

Nastavljate li igrati za Hrvatsku reprezentaciju?

Naravno dok se budem bavio aktivno košarkom uvijek ću biti na raspolaganju reprezentaciji i ukuliko joj budem potreban tu sam!

Kako se osjećate kao Mostarac u dresu Hrvatske kad znate da za vas kucaju srca Hrvata BiH?

Osjećam se jako dobro,  to je jedan od razloga zbog kojih sam počeo igrati košarku te cilje mi je uvijek bio da zaigram za Hrvatsku reprezentaciju. Moram vam reći da sam izuzetno ponosan na to i osjećam se jako dobro u dresu reprezentacije i nadam se da ću ga još dugo nositi.

Da li je nastavak vaše karijere vezan za Cibonu?

Imam još godinu dana ugovor u Ciboni, dalje šta će biti nemogu u ovom trenutku reći. Nebi bio ništa protiv da ostanem u Ciboni a isto tako nekog inozemnog angažmana. Kao što sam rekao još uvije je prerano o tome govoriti.

Pratite li možda rad HKK Zrinjski?

Pratim, pratim, pratim ih preko interneta www.hkkzrinjski.ba, zrinjski info, gledam neke utakmice, čitam neke isječke. Znam da su dosad dobro igrali u ovim prijašnjim sezonama.

Ima li šanse da Vas jednog dana poput Džidića i Sesara vidimo u dresu Zrinjskog?

Moja velika želja kao dječaka je bila da zaigram u seniorima Zrinjskog ali se još uvijek nije ostvarila, ali evo uvijeren sam i nadam se da ću za nekoliko godina ipak obući tu majicu i ispuniti sebi veliku želju.