Ljubušak Mislav Grgić odveo je Linz do titule prvaka Austrije

Mislav Grgić
Hercegovina.info

Ljubuški je još jednom dokazao da je prava kolijevka rukometa. Sjajni 25-godišnjak Mislav Grgić odveo je HC Linz AG do titule prvaka Austrije

U finalu su igrali protiv rukometnog kluba Alpla Hard koji je u regularnom djelu završio prvi i po svemu sudeći bio je daleko veći favorit za osvajanje titule. 

„Prvu utakmicu u gostima smo dosta lagano izgubili i tada se sve činilo da ce Hard po 8. put lagano postati prvak. Međutim, drugu utakmicu igrali smo na domaćem terenu i usudio bih se reći da je to bila najbolja utakmica cijele sezone“, kazao je Grgić za hercegovina.info

HC Linz AG odnio je pobjedu s 8 golova razlike i čak 12 asistencija. Ovo je bila ujedno i najbolja utakmica sezone za ovog talentiranog Ljubušaka

„Treću utakmicu smo igrali opet u gostima i nakon što je u regularnom dijelu bilo neriješeno, odnijeli smo pobjedu s 1 razlike na produžecima. Tu sam zabio čak 6 golova i tako je moj klub postao prvak nakon 28 godina“, dodao je. 

U cijeloj sezoni Grgić je zabio sveukupno 265 golova. 

Proglašen je najboljim strijelcem u regularnom dijelu zabivši 155 golova, dok je u playoff-u zabio još 65 golova. U 6 drugih utakmica zabio je također 45 golova. Okrunjen je i titulom najboljeg lijevog vanjskog igrača lige

Mislav Grgić

Nije zaboravio svoj rodni grad

„Što se tiče Ljubuškog, vjerujte mi da se iskorištava svaka prilika da dođem svojima. On će zauvijek biti moj dom i najljepše mjesto na ovoj planeti. Naravno, tu mi je obitelj, ali i djevojka i prijatelji, tako da sama pomisao na Ljubuški u mom srcu budi neke neopisive osjećaje. 

Dobro je poznato da u ovom gradu jedan sport više od svih ostalih izrasta kao simbol strasti i izvrsnosti, a to je bespogovorno rukomet. Baš kao i većina dječaka iz Ljubuškog i Mislav je počeo trenirati u Izviđaču. 

„Rukomet sam počeo igrati sa 9 godina. Vrlo brzo se to sve pretvorilo u veliku ljubav prema sportu, društvu i jednostavno načinu života. Tako da sam još u srednjoj školi bio u prvoj ekipi Izviđača i želio bih naglasiti koliko sam sretan i ponosan jer sam bio dio ekipe koja je 2016. bila prvak BiH. To su ostale kao najljepše životne uspomene“, ispričao je za hercegovina.info, a potom i naglasio kako posebice cijeni hercegovački mentalitet

„Na mom životnom putu, najviše mi je pomogao mentalitet u kojem sam rođen i u kojem me moja obitelj odgojila. Usudio bih se izgovoriti da smo svi mi Hercegovci posebna vrsta ljudi, barem kada je riječ o razmišljanju i smatram da su mi upravo ta neka tvrdoglavost, odlučnost i samopouzdanje najviše pomogli u karijeri“, kazao je Grgić.

Inače, Mislav je nakon završene Gimnazije u Ljubuškom studirao u Mostaru gdje je 2 godine proveo igrajući za HMRK Zrinjski Mostar i kako nam je kazao, to su mu bile itekako lijepe godine života jer je prvi put u životu osjetio koliko je dobar osjećaj 'igrati' neku važniju ulogu u ekipi. Klub se raspao, a on se kako nam je objasnio našao na velikoj prekretnici jer nije bio siguran želi li ispuniti sva ona očekivanja koja tradicionalna hercegovačka obitelj obično ima ili će krenuti nekim novim stopama. 

Mislav Grgić

„Uz podršku obitelji i prijatelja, posebno prijatelja Josipa Perića, koji je također rukometaš potpisao sam za klub u 3. Njemačkoj ligi i tako sam sa 20 godina prvi put otišao negdje dalje od kuće. Moram reći da je prilagodba bila teška jer sam se našao nekako sam, daleko od kuće i mojih najmilijih, u potpuno novom okruženju bez poznavanja jezika ili ljudi“, kazao nam je, a potom i objasnio da su sljedeće svije sezone prošle u znaku pandemije i svega onoga što je ona donijela sa sobom. 

„U trećoj sezoni dolazi do preobrata koji sam dugo iščekivao. Doslovno se dogodila nekakva eksplozija. Zabivši više od 130 golova u prvoj polusezoni proglašen sam najboljim strijelcem lige zbog čega sam dobio ponudu iz drugoligaša Dormagena gdje sam ostao oko godinu dana. Na kraju sezone prelazim u Austriju i po svemu sudeći započela je nova epoha u mom životu. Veća i bolja od svih koje su iza mene“, zaključio je ovaj mladi Ljubušak.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.