LANA PUDAR BEZ MEDALJE Osvojila šesto mjesto u disciplini 100m delfin

Lana pudar

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je osvojila šesto mjesto u utrci na 100 metara delfin na Europskom prvenstvu u malim bazenima koje se održava u rumunjskom Otopeniju.

Lana je 100 metara preplivala za 56.91 sekundi, što joj je bilo dovoljno za šesto mjesto.

Zlato je osvojila Šveđanka Louise Hansson (55.37), srebro Njemica Angelina Kohler (55.50), a broncu Anna Ntountounaki (55.98).

Podsjetimo, mostarska sirena je jučer zauzela deveto mjesto u polufinalu s vremenom 57.44 sekundi i nije izborila direktan plasman u polufinale, no bila je prva rezerva, a nakon što je jutros talijanka Giulia D'Innocenzo otkazala nastup u finalu, dobila je priliku natjecati se u finalu.

Tu priliku je prihvatila objeručke i napravila još jedan veliki rezultat u svojoj karijeri samo 40 dana prijeosamnaestog rođendana.

Pudar može biti zadovoljna nastupom u Otopeniju s obzirom da je prekjučer osvojila broncu u svojoj omiljenoj disciplini 200 metara delfin s vremenom 2:04.55, što je ujedno i novi europski juniorski rekord.

Lana nakon natjecanja u Otopeniju ima 20 medalja sa velikih smorti. Ona u svojoj kolekciji ima devet europskih juniorskih, tri svjetske juniorske, dvije mediteranske, dvije sa Svjetskog kupa, jednu svjetsku seniorsku, te tri europske seniorske medalje.