LANA PLIVA ZA SVJETSKU MEDALJU Na Valentinovo u Dohi lovi zlato na 200 metara delfin

Lana Pudar
KVS Orka

U razdoblju od 11.veljače do 18. veljače u Dohi će se održati Svjetsko prvenstvo u plivanju. Na ovom prvenstvu BiH  će predstavljat će Lana Pudar, Dino Sirotanović-Hasibović i Adi Mešetović.

Vođa tima je prof.dr. Damir Đedović, glavni trener je prof.dr. Goran Grahovac, a dio bh. ekipe je trener Minel Bakal.

Naša najveća uzdanica na ovom prvenstvu je naša najbolja plivačica Lana Pudar, koja će na ovom prvenstvu nastupiti samo u disciplini 200 metara delfin. Ova disciplina je na programu 14.veljače, a Lana ća nastupiti u jutarnjim kvalifikacijama po našem vremenu oko 10:40 sati.

Lana Pudar

Damir Đedović je izjavio da se Lana zajedno sa svojim timom u Dohi nalazi od 2. veljače, te da su zaista prezadovoljni uvjetima i organizacijom samog prvenstva.

Đedović je izjavio; “Lana je nakon nastupa na prvenstvu Europe u malim bazenima početkom prosinca u Rumunjskoj imala razdoblje do kraja prošle godine gdje je trenirala dosta manjim intezitetom. Odnosno, morala je uzeti malo odmora nakon veoma napornog perioda u godini koja je iza nas. Tako da smo sa ozbiljnijim trenažnim procesom krenuli tek početkom mjeseca siječnja. Gotovo cijeli siječanj smo proveli na visinskim pripremama u turskom gradu Erzurum gdje se radilo zaista vrlo kvalitetno. Imali smo nesreću da je Lana na ovim pripremama zaradila manju ozljedu ramena, koja je svakako i obim rada na ovim pripremama malo reducirala”.

Kako nam je Đedović rekao, ozljeda je uspješno sanirana ali njen tim je odlučio da nema potrebe za bilo kakvim većim natjecateljskim naporom u ovom dijelu godine, te su zato i odlučili da Lana nastupi samo u jednoj disciplini na ovom prvenstvu.

Trener Goran Grahovac nam je rekao da je pred Lanom tek ono najbitnije, a to su pripreme za nastup na olimpijskim igrama u Parizu, te da nema nikakve potrebe za bilo kakvim riskiranjem.