KSV ORKA Održan 2. Međunarodni plivački miting 'Sveučilišni kup - Sprintko'

KSV ORKA
KSV Orka

Nakon dvogodišnje pauze prouzročene nepovoljnom epidemiološkom situacijom Klub vodenih sportova (KVS) 'Orka' iz Mostara  je u suradnji sa Sveučilišnim klubom vodenih sportova 'SUM' u subotu 7.5. organizirao II Međunarodni plivački miting 'Sveučilišni kup - Sprintko', na kome je sudjelovalo 14 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sa oko 250 mladih plivača. 

Miting se održao na Sveučilišnom bazenu u Rodoču. Na mitingu su sudjelovali sljedeći klubovi: 'Aquafit' – Sarajevo, 'Bosna' – Sarajevo, 'Dami' – Sarajevo, 'GKVS' Sarajevo, 'Leotar' – Trebinje, 'Mornar' - Split, 'Novi Grad' – Sarajevo, 'Orka' – Mostar, 'Sharks' – Sarajevo, 'Spid' - Sarajevo BiH, 'Sport Time' – Sarajevo, 'Sprint' – Tuzla, 'Velež' – Mostar i 'Zrinjski' – Mostar.

Miting je protekao u fenomenalnoj atmosferi, u kojoj su najmlađi plivači postigli odlične rezultate. Plivači 'Orke' kao domaćini mitinga su na ovom mitngu osvojili ukupno 30 pojedinačnih i štafetnih medalja, od čega 11 zlatnih, 13 srebrenih i šest brončanih medalja. 

Medalje za 'Orku' na ovom mitingu osvajali su: Aljoša Stanić, Jakov Paradžik, Joško Rozić, Andrijana Škobić, Asja Đedović, Klara Drlja, Merjem Čampara, Petra Mandarić, Sara Anđelopolj, Mak Torlo, Matko Rozić, Noah Mandarić, Petar Jakovljević i Tarik Marić.

Pored osvajača medalja, klub su na novom mitingu predstavaljali još; Adian Zilić, Bruno Marijanović, Emin Bešo, Ivan Drlja, Ivo Vrljić, Jan Kovač, Jure Trubarac, Leon Arapović, Vito Šutalo, Iman Fajić, Inea Harmandić, Ivana Šarac, Jelena Mandić, Lea Pudar, Zana Demirović, Miro Ivanković, Rean Velagić, Robert Šuman, Stefan Dragić i Stojan Mandić.

Pehare za najbolje pojedince mitinga po kategorijama osvojili su Klara Drlja i Aljoša Stanić, dok je'Orka' u statsistici osvojenih medalja u ukupnom plasmanu zauzela drugo mjesto iza splitskog 'Mornara'.

Miting je otvorila najbolja bosanskohercegovačka plivačica i sportašica Lana Pudar, koja je pružila podršku mladim plivačima, poručivši im da je i ona krenula u svijet plivanja upravo na ovakvim mitinzima, te da vjeruju u sebe i svoje sposobnosti, da vrijedno treniraju i da mogu dosta toga napraviti.

KVS 'Orka' nastavalja sa svojim redovnim aktivnostima u klubu i školi plivanja. Kako naveode iz kluba pred njima je veliki broj klupskih i reprezentativnih natjecanja, a u tijeku je i upis u 'Orkinu' školu plivanja, navodi se u priopćenju.