ZUBAC UNIŠTIO NURKIĆA Čitlučanin bio ponajbolji igrač Clippersa, zalijepio blokadu koju će div iz Živinica dugo pamtiti

Zubac Nurkić
Profimedia

Veliku pažnju izazivao je derbi Zapada u kojem su Clippersi dočekali Sunse jer to je duel momčadi krcatih zvijezdama. Kawhi, PG, Harden, Westbrook s jedne te Durant, Beal, Booker i Nurkić s druge strane. Na kraju od derbija u LA-u nije bilo ništa jer su domaćini pobijedili 138:111, a jedan od najzaslužnijih za to je, kako po društvenim mrežama pišu NBA fanovi, "najpodcjenjeniji centar lige", prenosi Index.

"Zubac je cijelu noć ubijao Sunse"

Ivica Zubac briljirao je i protiv Phoenixa te i tako potvrdio da je u životnoj formi. Dokazao je to sjajnom partijom u duelu divova iz BiH.

Zubac (26) iz Čitluka, visok 2.13 i težak 109 kilograma, protiv tri godine starijeg, jednako visokog te 14 kila težeg gorostasa iz Živinica. Hercegovački gigant poništio je Bosansku zvijer, ali i Kevina Duranta. Zubac je za samo tri četvrtine i tek 27:40 minuta u igri, dakle jedva preko pola utakmice, imao sjajan učinak.

Sjajnu partiju u duelu divova protiv Nurkića okrunio je impresivnom blokadom bosanskog gorostasa


Postigao je 19 poena, uz gotovo savršenih 8/9 iz igre, te 8 skokova. Vrhunsku predstavu zaokružio je s tri asistencije te po jednom ukradenom loptom i blokadom. Upravo tu bananu ističu kao jedan od hajlajta meča. Nurkić je leđima krenuo prema košu kako bi poentirao na drugi obruč. Zubac ga je pustio, a onda efektno blokirao. Nurkić je bio potpuno nemoćan protiv Zupca. Za 21 minutu u igri postigao je tek osam poena uz samo tri skoka.

Hrvatski centar nastavio je sjajan niz, i to protiv jakih momčadi i suparnika pod koševima, zbog čega mu se klanjaju i donedavno brojni hejteri. Naime, nije tajna kako mnogi NBA fanovi Zupca smatraju limitiranim te nedostojnim igranja u All-Star momčadi Clippersa, skupljenoj za napad na prsten.

Hejteri se posipaju pepelom

No, on im je odgovorio najbolje. Odličnim igrama, i to u seriji i protiv najboljih. Zato se Zupčevi oponenti sada javno posipaju pepelom. "Gdje je formular isprike Zupcu, dajte da ga potpišem", jedan je od tvitova.