Zubac solidan, Nikola Jokić odličan

Ivica Zubac
AP Images

Sinoć je na NBA parketima nastupio samo jedan hrvatski igrač. Ivica Zubac opet je bio skakački dosta raspoložen u pobjedi svojih LA Clippersa koji su bez pokojeg važnog igrača svladali Houston Rocketse.

Iako nije bilo Paula Georgea i već duže nema Sergea Ibake, Los Angeles Clippersi uspjeli su ostvariti svoju novu pobjedu te ih sad imaju 36 za treće mjesto Zapada. Clippersi su svladali Houston Rocketse kod kuće za četvrto slavlje u nizu.

Završilo je 126:109, a bez svoje druge zvijezde je povući morao Kawhi Leonard koji je završio s 31 poenom i osam dodavanja. Sjajnu rolu pružio je i Reggie Jackson s 26 ubačaja i sedam asistencija, a zaigrao je i DeMarcus Cousins, i to baš protiv ekipe u kojoj je počeo sezonu.

Ivica Zubac i dalje okupira mjesto startnog centra, a ovaj put je za 23 i pol minute šutirao 4/6 iz igre te 2/2 bacanja za deset poena, a uhvatio je i sedam skokova za solidnu partiju. Kod Rocketsa je 23 ubacio Christian Wood.

Vruće je bilo na susretu Spursa i Nuggetsa koji su tijesno slavili sa 121:119 i imaju svoj dobar niz od osam pobjeda u nizu te sve više prijete vodećoj trojki Zapada. No, Denveru je za tu pobjedu kod kuće trebalo ono najbolje što Nikola Jokić ima u sebi.

Legitimni MVP kandidat je povukao svoje do dvoznamenkastog vodstva koje su Nuggetsi cijelo vrijeme uspjeli braniti pa usprkos približavanju Spursa i kraju od samo dva razlike nije bilo ni sekunde izjednačenja ni vodstva San Antonija nakon početnog koša Denvera.

Jokić je bio maestralan s 26 poena, 13 skokova i 14 dodavanja, a 22 uz 10 skokova je dodao Michael Porter Jr.. Kod Spursa je 25 zabio Derrick White, poen manje DeMar DeRozan, dok je Luka Šamanić ostao na klupi bez minutaže.