Zubac odličan u pobjedi Clippersa, ozljeda Luke Dončića

Ivica Zubac
AP

Poprilično sigurnom pobjedom su LA Clippersi vratili vodstvo u seriji protiv Dallas Mavericksa, ali se i dalje ne mogu pohvaliti da su svladali Mavse u punom sastavu kroz cijelu utakmicu. Nakon što je u prvoj utakmici isključen Kristaps Porzingis, u ovoj je gležanj iskrenuo Luka Dončić.

Dončić je igru napustio četiri minute do kraja treće dionice, ali je tad već bilo 13 razlike za Clipperse koji su prvu veću prednost izgradili sredinom druge dionice i to serijom 9:2 kojom je 33:33 postalo 42:35, a nije mnogo trebalo da do poluvremena to naraste i na plus 14.

Nisu se do kraja Mavsi uspjeli primaknuti na razliku koja bi ugrozila pobjedu Clippersa, a svaki pokušaj približavanja je uredno odbijao Kawhi Leonard s fantastičnih 36 poena, devet skokova i osam dodavanja. Paul George je bio slab šuterski s 3/16 iz igre, ali je na 11 poena dodao devet skokova i sedam asistencija.

Ivica Zubac je bio jako dobar za 30 minuta s 15 poena uz 6/8 iz igre te šest skokova i blokadom. Maverickse je vodio Porzingis s 34 poena i 13 skokova, a Dončić je svejedno stigao upisati triple-double s 13 poena, 10 skokova i 10 asistencija, ali i loših 4/14 iz igre.