FOTO  ŽKK Zrinjski 2010: Sudionici oduševljeni nastupom na turniru u Mostaru

Ladies Cup, ŽKK Zrinjski 2010

Mostar je protekli vikend bio domaćin velikoga ženskog košarkaškoga turnira Ladies Cup koji je uspješno organizirao ŽKK Zrinjski 2010. Ovaj puta donosimo Vam dojmove sudionika turnira i svi oni su prezadovoljni, te upućuju pohvale trenerici ŽKK Zrinjski 2010 Nikolini Pandža, kao i klubu kao organizatoru.

Trener ŽKK Zadar Toni Matešić

Kako su se djevojke iz grada košarke osjećale u Mostaru?

"U Mostaru protekla 3 dana je zračio jedan izniman sportski i prijateljski duh za kojeg najveće zasluge idu organizatorici turnira koja se pobrinula i za najmanji detalj kako ni ugodila svakom od sudionika turnira".

Da li ste zadovoljni uvjetima u kojima se igrao turnir i koliko ste zadovoljni rezultatom?

"S obzirom na period zadovoljan sam prikazanim na turniru posebno angažmanom na kojem uvijek insistiram. Ovaj turnir nam je jedno ogledalo u kojem sam vidio na kojim detaljima treba obratiti pozornost sto je i najbitnije u ovom dijelu sezone".

Hoćete li ponovo doći u Mostar?

"Ponovnom dolasku se svakako nadam, gdje se također nadam kako ćemo i mi iz Zadra uskoro pokušati barem upola dobri domaćini biti. Organizacijom ovakvih turnira pridonosimo razvoju cijele ženske košarke sto i mora biti prvi cilj".

 

Dragana Lugonja, ŽKK Leotar 03

Kako ste zadovoljni prvim nastupom na međunarodnom turniru Ladies Cup?

"Volim Mostar, rado ga posjećujem i poslovno i privatno. Sa Nikolinom i njenim klubom imam odličnu suradnju tako da se često viđamo na terenu. Turnir je fenomenalna priča i zaista sam oduševljena organizacijom. Sve pohvale za Nikolinu i ŽKK "Zrinjski 2010" Što se tiče našeg plasmana, mislim da je moglo i bolje ali s obzirom na izostanak par igračica koje imaju obaveze prema reprezentacijama i da je ostatak ekipe imao dužu pauzu, nije loše".

Kakve dojmove nosite iz grada na Neretvi?

"Turnir je jedna pozitivna priča, gdje se djeca i treneri mogu upoznati i nastaviti druženje. Drago mi je sto smo sudjelovali i i uvijek ćemo se rado odazvati ovakvim turnirima"

 Dragan Šimunović, trener ŽKK Tomislav pobjednici selekcije U14

Možete li nam reći koja je utakmica bila najteža?

"Najteža utakmica je bila finalna. Iz dva razloga. Prvo, psihološki je bilo teško zadržati koncentraciju curica, jer smo Jedinstvo Dženex dobili uvjerljivo u skupini. Princip "lako ćemo" i lošiji ulazak u utakmicu se očitovao u prvoj četvrtini. U drugoj, a posebno trećoj četvrtini sve je bilo ok., kada smo i prelomili utakmicu i na kraju zasluženo dobili. Drugi razlog je bio fizičke prirode, jer smo prije turnira odradili samo 3 treninga , a i 3. utakmica u tri dana, plus putovanje, velika vrućina, djelovali su iscrpljujuće. Srećom imam dovoljno igračica u rotaciji i sve igračice su igrale i dale svoj doprinos ukupnom uspjehu".

Jeste li zadovoljni pruženom igrom?

"Što se tiče same igre, ovu ekipu treniram već dvije sezone i imamo svoj sustav igre, tako da tu nije bilo posebnih problema. Naravno, nakon mjesec i pol ljetne stanke, ne možete očekivati da sve bude savršeno, ali sa prikazanim sam zadovoljan".

Kako ocjenjujete organizaciju turnira i kako je bilo igrati po velikoj vrućini?

"Organizacija turnira, govorim u ime Žkk Tomislav, te odnosa prema nama, na vrhunskoj razini. Od same organizatorice Nikoline, njenih cura, koje su cijelo vrijeme brinule da nam ništa ne nedostaje, a sve s osmijehom na licu, iako su bile velike vrućine sva tri dana turnira. Još jednom, koristim i ovu prigodu zahvaliti se na gostoprimstvu ŽKK Zrinjski 2010, u ime našeg Kluba. Što se tiče velike vrućine,nije bilo lako, svi smo imali iste uvjete, rasporedio sam minutažu utakmica na sve curice, te vrućina za nas nije bila limitirajući čimbenik".

ŽKK Konjic, Neven Pejković pobjednici U16

Pobjeda u kategoriji U 16. Kakvi su dojmovi?

"Pred sam polazak na turnir dali smo sebi jedan cilj a to je da odigramo što bolje možemo i naravno taj cilj smo ispoštovali do kraja, osvojiši prvo mjesto na turniru selekciji U16. Veoma smo zadovoljni i sretni ostvarenim rezultatom na turniru. Pored osvojenog 1. mjesta, naša igračica Zerina Kadić proglašena je za najbolju igračicu turnira i zajedno sa svojom kolegicom Emelom Ramić izabrana u najbolju petorku turnira".

Finalna utakmica bila je teška, ali na kraju ste slavili nad Zrinjskim. Što je preusudilo?

"Zadnjih par godina svaka utakmica između ova dva kluba u ovoj selekciji je uzbudljiva i teška. Naša je ekipa ušla loše u utakmicu i dopustila ekipi Zrinjskog da stekne prednost od 13 poena, pa samim time morali smo uložiti puno veći napor da stignemo taj rezultat, pa eto i na kraju svega uspjeli ostvariti pobjedu. Mogu reći da je presudila veća želja igračica za pobjedom a i kako kažu u sportu kad ne iskoristiš svoje prilike, sve se to kažnjava, tako je bilo u ovoj utakmici, ekipa Zrinjskog je imala neke svoje prilike koje nisu smjeli propustiti, ali na kraju jedna veoma dobra i napeta utakmica".

Kakve dojmove nosite s turnira?

"Već dugi niz godina naš klub sudjeluje na ovom turniru, i svake godine ovaj turnir je kvalitetniji. Nama je ovaj turnir dobro došao da vidimo u kakvoj formi je naša ekipa jer nas čeka veoma uzbudljiva i naporna sezona, jer naš klub je ostvario povijesni rezultat, plasiravši se u najviši rang ženske košarke u Bosni i Hercegovine, u Premier ligu. Ovim putem se zahvaljujemo i čestitamo ekipi Zrinjskog i trenerici Nikolini Pandži na pozivu i odličnoj organizaciji turnira i naravno jedva čekamo idući turnir".

HERCEGOVINA.info