ŽKK Zrinjski 2010: Plemkinje osvojile drugo mjesto u BIH A1 Ligi

žkk zrinjski žkk livno
...naše Plemkinje su prvenstvo završile na drugom mjestu odmah nakon favorita natjecanja, ekipe KŽK Čelik iz Zenice, koja se od iduće sezone vraća u Premijer natjecanje.

Po prvi put ekipa se susrela i sa ozljedama , i jedan od najvećih pehova je taj što je ostala bez svog perspektivnog i najboljeg centra Ivane Đolo. Koliki doprinos daje našem kolektivu, pa i svojoj školi i gradu, govori činjenica da je ove godine proglašena i najboljom sportašicom grada Mostara, na što smo veoma ponosni.


Posljednji dio prvenstva je odigran dosta kasno, što je dodatno otežalo organizaciju, budući da smo ovisili i o školskim i fakultetskim obavezama naših košarkašica.

Sa posljednje tri uzastopne pobjede u prvenstvu u kojima su naše cure ostavile zadnje atome snage, uspjele su pokazati kvalitetu i ispravile lošu sliku sa samog početka prvenstva.

Zbog loših dvoranskih uvjeta i loše financijske situacije klub svakako nije u mogućnosti igrati Premijer ligu, i stoga su se koncentrirali na prvu ligu KS BIH, kao i KS HB.

S obzirom da ekipu čine domaće igračice koje su realno još uvijek mlade i neiskusne za ovaj rang natjecanja, a koje se kroz ove jake utakmice igrački razvijaju, sve to je još dodatan razlog da budemo ponosni.

Drago nam je vidjeti da cure koje su započele svoje prve košarkaške korake upravo u našem klubu konkuriraju protiv jačih i iskusnijih ekipa, i upravo one ostvaruju ove za nas visoke uspjehe i rezulzate, rekla je za naš portal predsjednica kluba Nikolina Pandža.

HERCEGOVINA.info