FOTO  ŽKK Zrinjski 2010: Jedna od ljepših sportskih priča u gradu na Neretvi

Nikolina Pandža, ŽKK Zrinjski 2010, Ladies Cup, Ladies Cup 2019., ŽKK Zrinjski 2010

U ovim teškim vremenima sport je jedna od stvari koja nas može oraspoložiti i skrenuti nam misli sa svega ružnog sa čim se svakodnevno susrećemo. Ipak postoje i one sredine koje za sport ne vode puno briga. Jučer smo pisali o mladim rukometašima Zrinjskog koji se samostalno bore protiv svih nedaća koje su snašle jedan veliki sportski kolektiv.

Slična stvar je s još jednim sportskim kolektivom koji zaslužuje puno više pozornosti. Riječ je o ŽKK Zrinjski 2010 koji bez neke velike pomoći godinama uspješno plovi sportskim vodama. Naravno da tom klubu kada se osnovao nisu dali mnogo šansi za preživljavanje. Pričali su gradski dokoličari kojima je najvažnija stvar u životu ići s kave na kavu da će klub kratko trajati i da će se brzo ugasiti. Zli jezici danas se mogu ujedati za svoje jezike jer klub je danas izvanredno organiziran, te u svim kategorijama postiže izvrsne rezultate.

Pored djevojaka koje prije svega vole košarku i klub za koji nastupaju sve zasluge što danas imamo jedan dobro organiziran sportski kolektiv idu Nikolini Pandža koja je u klubu zadužena za sve. Ona je trenerica svih kategorija, predsjednica, pedagogica i žena koja ne zna za prepreke. Uostalom da ona nije to sve i da nema tu ogromnu energiju ŽKK Zrinjski 2010 danas vjerojatno ne bi ni postojao. Da postoji imalo pravde i da se vrjednuje red, rad i rezultati ŽKK Zrinjski bi bio pri vrhu prioriteta koji treba podržati.

Kada se zna koliko se u gradu koji nema sportsku dvoranu vrjednuje dvoranski sport, uspjesi Nikoline i njenih cura su puno veći. Pisali bi sada i o nečijem obrazu da će ti hoće promijeniti, ali to nema nikakve svrhe. Za kraj nama ostaje samo ŽKK Zrinjski 2010 poželjeti što više pobjeda i sportskih uspjeha, djevojke su bar to zaslužile.