Zadrani slomili Partizan

Od prve do posljednje minute Zadrani su igrali čvrstu obranu, bili su hrabri u napadu, i premda nisu cijelim tijekom susreta bili najprecizniji, u ključnim trenutcima imali su mirnu ruku i uz malo sreće uspjeli su izdržati jake nalete Partizana.

Zadar je u susret s Partizanom ušao silno motiviran, i s jednim novitetom - igrači Zmage Sagadina od prve su minute postavili pritisak po cijelom terenu kojim su onemogućili Partizanu nesmetanu organizaciju napada i dobrano im skratili vrijeme napada.

Domaći sastav je sa dva lijepa šuta u susret uveo Rok Stipčević i odveo Zadar na početnih 6-2 nakon dvije minute igre. Partizan do pete minute koristi Zadrovu nepreciznost i preko svojih stranaca vraća utakmicu u egal.

Do kraja četvrtine vidjeli smo mnogo promašaja s obje strane (Zadar 22%  šuta), ali domaćin prvim koševima Rančića i bacanjima Ružića ipak uspijeva doći do nešto osjetnije prednosti (13-8) pred kraj četvrtine.

U drugi period ušlo se s rezultatom 13-10, a na minimalni zaostatak odmah je smanjio Roberts. Zadrani tada popravljaju preciznost u napadu, ispod koša zabija Plaisted, Car dodaje jedno bacanje, a Stipčević tricom Zadru donosi prvo osjetnije vodstvo +7 (19-12) u 13. minuti. 

Partizan se u sljedećim minutama šuljao na minus pet, ali Zadrani nisu dozvolili veće približavanje. Dapače, izdržali su sve nalete Partizana, a onda nakon zakucavanja Cara u kontri i tricom Damira Rančića odlaze na 26-18. 

Vujošević je tada iznerviran nemoći svoje momčadi, zaradio tehničku, a Zadar to koristi, pa nakon trice Perića vodi okruglih 30-20 u 16. minuti. 

Do kraja poluvemena Zadar je imao i velikih 14 razlike (37-23) nakon prvih koševa Morovića, a na odmor se otišlo sa za domaćina zadovoljavajućih +12 (39-27) koje je s istekom vremena postavio svojim 7. košem Trent Plaisted. 

Nastavak je svojim devetim ubačajem otvorio Hrvoje Perić, a igra koš na koš, ili promašaj na promašaj, nastavila se do sredine četvrtine kada Zadar drugom tricom Rančića odlazi na najvećih plus 16 (51-35). Na žalost po navijače Zadra, ta prednost nije dugo potrajala, samo do sljedećeg napada kada Mitrović pogađa prvu (?!) Partizanovu tricu i pokreće 7-0 seriju gostiju.

Za goste zabijaju  Roberts i Vraneša te dolaze na minus devet, i premda je Zadar nakon trice Boise opet imao +12, u posljednju četvrtinu se ulazi rezulatom 56-47 za domaće.

Da će biti "gusto" nagovijestio je Marić smanjivši na sedam razlike na samom startu odlučujuće četvrtine, ali neizvjesnost samo nakratko odgađa Car tricom od table za 61-51 u 33. minuti. Nakon tog sretnog ubačaja, Partizan radi seriju 4-0 i potpuno se vraća u susret (61-55) u 35. minuti. 

Došli su gosti i bliže, na samo 63-59, košem Marića, ali nakon toga Boisa pogađa tricu, Perić blokira Rašića, a Ružić na drugoj strani opet pogađa za tri i Zadar tri minute prije kraja ponovo ima plus deset. 

U samo 60 sekundi, Partizan preko Roberts i Marića radi 5-0 seriju i opet prijeti, ali tada Ružić sjajnim postavljanjem u obrani iznuđuje osobnu MCcleba u napadu i osigurava napad iz kojeg će Perić kasnije uz dosta sreće zabiti za 71-64.

Stasiti Dubrovčanin je u sljedećem napadau Partizana zalijepio još jednu "bananu" i tako Stipčeviću otvorio priliku da tricom stavi točku na i večerašnjeg dvoboja.

Playmaker Zadra je to ponovio još jednom do kraja susreta, pa ja Zadar na koncu proslavio i visoki 77-66 pobjedu nad velikim rivalom iz Beograda.

Kod domaćih najefiksniji je bio Stipčević sa 18 koševa, Perić je odigrao odlično i ubacio 15 uz tri efektne blokade, Rančić je dodao 11, ali uz loš šut za 3 (2/9).

U redovim Partizana najbolji je bio Marić sa 16 koševa i 12 skokova, Vesely je zabio također 16, a Roberts je dodao 10. 

 

EZadar