Zadar zaledio Bosnu na -50

Sarajlije su u Zadar doputovale bez Ivana Ivanovića, Emira Zimića i Zlatka Jovanovića dok je Suad Šehović zbog ozljede koljena cijeli susret prosjedio na klupi. 

Što reći o utakmicu u kojoj je domaćin nakon 20 minuta igre imao 30 koševa viška (54-24) uz šut za tri poena 8-11. Zadar je u prvom poluvremenu imao dvostruko više skokova (16/8), osvojio je 11, a Sarajlije niti jednu loptu, dok je jednako poražavajući omjer za Bosnu bio i u rubrici izgubljenih lopti, čak 12, a Zadrani samo 3.

Trener domaćina Zmago Sagadin već je u 6. minuti igre u vatru gurnuo 17-godišnjeg Ivana Batura, igrača izrazitog osjećaja za šut. Ovaj mu je odgovorio na najbolji mogući način te je za šest minuta provedenih u igri postigao deset koševa. 

Čestim rotacijama Sagadin je odmarao nositelje igre uoči serije od tri teška gostovanja u Eurokupu i NLB ligi (Siauliai, Budućnost, Hapoel ), a usput i uigravao kombinacije za gostovanje u Litvi.

Malobrojni gledatelji u drugom su poluvremenu stoga bili osuđeni na uspavanku uz povremena buđenja izazvana atraktivnim akcijama zadarske momčadi.


U završnih pet minuta na parketu dvorane Krešimira Ćosića Bosni se suprotstavila zadarska petorka Stipčević-Batur-Marčinković-Škifić-Šarlija. Navijači su stvorili atmosferu kao da je utakmica u egalu, a zadarska mladost je zagrizla iz petnih žila i uz zaslužene ovacije s tribina odletjela do nevjerojatnih 50 koševa viška (104-54).

057.info