Za vikend se igra 4. Memorijalni košarkaški turnir “Marijofil Džidić”

Danas je u Hotelu Bristol u Mostaru održana tiskovna konferencija povodom 4. Memorijalnog košarkaškog turnira Marijofil Džidić koji se igra u sljedeća dva dana. Nazočnim novinarima su se obratili sportski direktor kluba Boris Džidić, trener Zrinjskog Dejan Parežanin i novi kapetan momčadi od ove sezone Luka Klarica.

Na turniru pored domaćina HKK Zrinjski sudjeluju Budućnost iz Podgorice, Radnički iz Kragujevca i Mornar iz Bara.

Ove godine igra se možda i najjači turinir do sada jer imamo goste iz Kragujevca, Podgorice i Bara. Želio bih naglasiti da smo oko organizacije samogu turnira imali veliku pomoć Sportskog saveza Grada Mosatara. Momčad Radničkog je jedna od uglednijih momčadi u regiji i drago mi je što smo sa njima uspostavili jednu dobru suradnju, kazao je u svom obraćanju novinarima Boris Džidić.

Meni je čast i zadovoljstvo što sam dio ovog turnira koji ima više namjera. Radujem se što će moji momci imati priliku da odigraju jednu ili dvije utakmice protiv NLB protivnika. Iz tih utakmica će moći napraviti usporedbu gdje se oni trenutno sada nalaze u odnosu na igrače koji igraju jednu od najkvalitetnijih natjecanja u Europi pa sigurno i u regiji. Na meni je kao treneru da vidim, kako možemo da odgovorimo na ritam i kvalitetu momčadi koje igraju NLB ligu. Što se tiče sastava, sigurno neće igrati Marcel Jones koji ima ozljedu zadnje lože koja traži strogo mirovanje. Početkom idućeg tjedna Jones bi trebao početi sa laganim treninzima, dok svi ostali bi trebali konkurirati za utakmice na ovom turniru. Sa dovođenjem još jednog igrača, idućeg tjedna mi bi zatvorili krug i sa tim ćemo dobiti kompletnu sliku momčadi za predstojeću sezonu, kazao je trener Zrinjskog Dejan Parežanin.

Najbitnije mi je da budem zdrav i na terenu ću davati sve od sebe. Ekipa je mlada i dobro posložena i nadam se da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve u sezoni koja je pred nama. Zahvalio bi se treneru i suigračima na izboru da budem kapetan ove momčadi, kazao je Luka Klarica, novi kapetan momčadi HKK Zrinjski.

Turnir se otvara u subotu 10.rujna sa početkom u 18. sati i 30. minuta utakmicom Radničkog i Mornara, dok će se dva sata kasnije sastati Zrinjski i Budućnost.

Turnir završava u nedjelju 11. rujna kada će se  poražene momčadi prvog dana turnira u 18. sati i 30. minuta sastati za treće mjesto, a finale je zakazano za 20. sati i 30. minuta.