BORIS DŽIDIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO Vedran Princ živi košarku 24 sata, uvjeren sam da će uraditi prave stvari u KS BiH

Boris Džidić
Hercegovina.info

Sportski vikend iza nas obilježili su košarkaši Čapljine koji su u Sarajevu priredili jedno od najvećih iznenađenje u tekućoj sezoni. Igrači trenera Borisa Džidića na gostovanju su svladali aktualne viceprvake BiH, košarkaše Sparsa.

“Ovo nam je peta pobjeda u posljednjih šest utakmica. To je bio i plan, neki će reći nerealan i preambiciozan, ali vjerovao sam u ekipu i znao da kada nam se vrate ozlijeđeni igrači i priključi Amerikanac Dickerson možemo ostvariti seriju pobjeda. Sparse smo dobili iako nismo bili kompletni, nedostajao nam je veoma važan igrač na centarskim pozicijama Vladimir Ivelja.

Neću reći da smo uhvatili Sparse na spavanju, ali kod njih se osjetio težak ritam koji imaju. Ne bih rekao da su bili fizički umorni, više su bili mentalno umorni. Vidjeli smo svoju šansu da ostvarimo pobjedu i momci su odigrali dobro i ‘iznijeli’ utakmicu vrhunski. Iako, analizirajući utakmicu pronašao sam puno grešaka, ali sada je lakše igračima progledati kroz prste kada pobijediš ABA ligaša i viceprvaka BiH na njegovom terenu.

Zaslužili smo doći do pobjede i šteta što sada zbog Kupa i reprezentacije dolazi pauza jer smo uhvatili dobar ritam. Nastojat ćemo taj ritam održati kroz neke prijateljske utakmice”, kazao je u razgovoru za hercegovina.info trener Čapljine Boris Džidić.

Serijom pobjeda Čapljina je nakon dugo vremena pobjegla iz zone ispadanja u niži rang natjecanja.

“Naš je cilj ostanak u Prvoj ligi, a proračun je prema ostalim klubovima u Ligi veoma skroman. Ova posljednja pobjeda nas je podigla i sada matematički imamo izglede za plasman u Ligu za prvaka. Međutim, fokus nije na tome sada nego da osiguramo ostanak. Pred nam je težak raspored u kojem nam u Čapljinu dolaze Igokea, Široki i Sloboda, idemo Bratuncu i Zrinjskom. Pokušat ćemo ostvariti jednu pobjedu koja bi nam dala mir u Ligi za ostanak gdje bi sami odlučivali o svojoj sudbini”, naglasio je Džidić.

On je pohvalio rad Uprave kluba koja se trudi igračima i trenerima osigurati što bolje uvjete za rad.

“Klub je nažalost u posljednjih 5-6 godina bio na niskim granama. Naš prošlogodišnji uspjeh je digao klub na veću razinu, grad je uložio neka sredstva i gradonačelnik Vidić je stao iza ovoga projekta. Svjesni su da treba još više ulagati da bude stabilna priča i mislim da će tako biti. Očigledni su pomaci u infrastrukturi, ali nas očekuje dosta posla. Zanimanje publike u većini slučajeva ovisi o rezultatima. Kada smo imali seriju poraza publika je prestala dolaziti, sada nakon serije pobjeda publika se vraća i opet je dobra posjeta na utakmicama. U Čapljini je južnjački mentalitet i s još jednom pobjedom atmosfera će se podići na veću razinu i pomoći nam da ostvarimo cilj”, rekao je trener HKK Čapljina.

Košarkaški savez BiH imenovao je Mostarca Vedrana Princa direktorom Omladinskih reprezentacija BiH, a Samir Avdić postavljen je za direktora seniorske reprezentacije.

"Vedran je netko tko živi košarku 24 sata, mnogo zna o košarci, to je jedan veliki plus za Savez što ga je imenovao za direktora Omladinskih selekcija BiH, kao i Samira Avdića za direktora seniorske reprezentacije.  Ja sam uvjeren da oni imaju vrhunske ideje i vrhunski plan, ali pitanje je hoće li se to moći financijski podržati. Vidimo kako taj dio ne samo u košarci, nego i u drugim sportovima zaostaje za državama u regiji. To je ključna stvar, ako tu bude dobra potpora uvjeren sam da će napraviti dobru priču”, komentirao je Džidić i osvrnuo se na rezultate Zrinjskog u ovoj sezoni:

“Zrinjski je moj klub ja mu uvijek želim sve najbolje. Ove godine su smanjili proračun svjesni kako onaj ne mogu pratiti. Dosta su se digli u posljednje vrijeme, igraju dobro, nadam se kako će ostvariti cilj plasman u Ligu za prvaka. Imaju korektan raspored i želim im svu sreću”.

Pred košarkašima Čapljine je pauza u prvenstvu koja će trajati do 24. veljače kada će ugostiti ekipu Igokee. Trener Džidić dao je igračima pet slobodnih dana, a zatim slijede pripreme za naporan ritam utakmica koji ih očekuje.