VIRIJEVIĆ I SOLDO "Ovi momci svojim odnosom prema dresu zaslužuju podršku, dobro smo se pripremili"

HKK Zrinjski press
HKK Zrinjski

U okviru 9. kola Košarkaškog prvenstva BiH HKK Zrinjski na svom će parketu dočekati Mladost iz Mrkonjić Grada. Bit će to susret u kojem će obje momčadi tražiti priliku za bijeg s dna prvenstvene ljestvice. Danas su pred predstavnike medija izašli kapetan kluba Robert Soldo, ali i po prvi put novi trener Zrinjskog Aleksandar Virijević.

"Što se tiče utakmice protiv Mladosti, sigurno je da nas očekuje zanimljiva i teška utakmica jer je riječ o dvije ekipe koje stjecajem okolnosti dijele samo dno ljestvice i obje ekipe će pokušati da s tog dna i pobjegnu. Dobro smo se spremili za ovu utakmicu, znamo što nas očekuje od strane protivnika. Svjesni smo svojih kvaliteta koje želimo prikazati. Ono što nam sigurno ne ide na ruku je situacija s ozljedama. Bez Čerkezovića smo ostali do kraja sezone, u pitanju je teška ozljeda koljena. Pratimo i razvoj situacije s Matijom Žunićem, još jednim igračem i startne postave bez koga ćemo također biti duže vremena. No, moramo se adaptirati na sve okolnosti i ne sumnjam da će tako i biti", rekao je Virijević.

Potrebna pomoć navijača.

"Ono što posebno želim naglasiti je podrška koju smo mi do sada imali na domaćim utakmicama. Priželjkujem da se to ponovi, da publike bude još u većem broju, jer ovi mladi momci koji igraju za klub i svojim odnosom prema dresu kojeg nose to i zaslužuju. S obzirom na njihovu mladost i iskustvo, ta podrška im je prijeko potrebna kako bi došli do rezultata koje svi priželjkuju".

Virijević nije puno mijenjao principe.

"Nije bilo pretjerano puno novih stvari i principa. Momci se u hodu adaptiraju na neke zahtjeve koji se pred njih stavljaju. Nema puno filozofije, puno izmjena. S obzirom na to da smo mlada ekipa, prvo moramo biti koncizni i precizni u svakom mogućem detalju što se tiče utakmice. Samo tako kvaliteta koju imamo može doći do izražaja".

HKK Zrinjski press

O bh. ligi ima jako visoko mišljenje.

"Liga je prepuna potencijala, ima puno mladih nadolazećih igrača koje čekaju najbolje godine. Mislim da će kroz njih i reprezentacija profitirati u budućnosti. Ovo je još jedan pokazatelj da je liga kvalitetna, koja je prepoznata u cijeloj regiji i jedno dobro mjesto za razvoj mladih igrača. Meni je drago da smo mi kao klub u situaciji i prilici da prolazimo kroz takav proces s našom mladom ekipom i zadovoljstvo mi je što treniram ove momke. Smatram da je ova liga i protivnici koje imamo vrhunsko mjesto za njihov razvoj".

Svjestan je što Zrinjski znači u domaćoj košarci.

"Prije nego sam se priključio, bio sam svjestan tradicije, veličine i uspjeha, pri tome mislim na osvojeni naslov prvaka prije nekoliko sezona. Sada su vremena nešto drugačija, no sredina je izuzetno lijepa i izazovna za rad. Nadam se da će i rezultati doći u što skorije vrijeme. Momci su na dobrom putu da svojim igrama doprinesu ovom klubu".

Robert Soldo istaknuo je kako je momčad spremna i kako su sve utakmice na domaćem parketu on i njegovi suigrači dobro odigrali.

"Iza nas je razdoblje intenzivnih i zahtjevnih treninga gdje smo gledali što bolje tempirati svoju formu za nadolazeće utakmice koje su nam od velikog značaja i pokušat ćemo se prikazati u što boljem svjetlu. Sutra nam stiže ekipa Mladosti koja sigurno posjeduje jednu određenu igračku kvalitetu i iskustvo, kojeg nama možda u ovom trenutku malo i manjka. Taj nedostatak ćemo pokušati nadomjestiti dobrom energijom, naročito obrambenom, koja će se vjerujem reflektirati i na napadački dio. Pokušat ćemo svaku minutu što bolje iskoristiti i odigrati. Sve utakmice koje smo igrali na Bijelom Brijegu su bile tijesne, izgubljene na jednu ili dvije lopte, a to su sve protivnici koji igraju ABA 2 ligu, a mi smo se protiv njih nosili 38, odnosno 39 minuta". 

"Dobro smo se pripremili za sutrašnju utakmicu, iščekujemo je i nadamo se što boljem rezultatu. Sutrašnja pobjeda bi bila jedna dobra injekcija samopouzdanja ovoj mladoj momčadi", dodao je za kraj.

Utakmica između Zrinjskog i Mladosti igra se u petak 30. prosinca s početkom u 18 sati u dvorani na Bijelom Brijegu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.