VEDRAN PRINC "Ne smijemo kukati možemo biti sretni, a neka svi dokažu da su bolji od nas"

Vedran Princ
hercegovina.info

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je saznala protivnike na Europskom prvenstvu koje se igra naredne godine. Ždrijeb nije niti malo pomazio izabranike Vedrana Bosnića koji su se našli u jakoj skupini B gdje će im protivnici biti  Njemačka, Litvanija, Francuska, Slovenija i Mađarska.

"Moram najprije izraziti zadovoljstvo činjenicom da smo jedna od prvih reprezentacija koje su izborile plasman na Euro i rezultatski smo najbolja ekipa kvalifikacija. Sve to ostvarili smo u jednoj jako teškoj grupi. Tu je bila jedna Latvija reprezentacija za sami europski vrh. Mislim da to dovoljno govori", kaže za Hercegovina.info direktor reprezentacije Vedran Princ te nastavlja: 

"Što se tiče jučerašnjeg ždrijebanja za Euro ne možemo biti najzadovoljniji. Sve su grupe podjednak, a naša se baš  ističe jačinom reprezentacija. Dobili smo najtežu grupu, ali nema nikakvog kukanja, trebamo se dobro pripremiti. Puno toga se može promijeniti do tada, do prvenstva ima još godinu i pol. S druge strane ipak možemo biti sretni što uopće igramo s takvim reprezentacijama poput Francuske, Litve prvaka Europe Slovenije. No, neka svaka ta ekipa pokaže na terenu da je bolja od nas. Nije bilo nikakve euforije nakon kvalifikacija, pa neće biti na 'padanja' nakon izvučene ovako teške grupe. Dat ćemo sve od sebe pa što bude", ističe.

Jako je zadovoljan stanjem u reprezentaciji.

"Mi imamo jednu dobru i mladu ekipu, ali i trenera koji radi odličan posao, kako u svom klubu tako i u reprezentaciji. On je jako studiozan, sitničav i predan košarci 24 sata. Ako pogledamo ekipu, stožer i sve što imamo možemo i mi biti jako optimistični. Najbitnija stvar je u svemu što su igrači pravi kolektiv i odlična klapa. Rijetko se viđamo, ali kada se sastanemo atmosfera je vrhunska."

Za ljeto su planirane i pripreme, ali...

"Vidjet ćemo što će biti jer situacija nije definirana do kraja. Jako je teška situacija financijski i sa sponzorima, a sve zbog pandemije. Mi imamo planove čisto da održimo kontinuitet viđanja, zajedničkog rada i održavanja dobre atmosfere."

Navijače BiH najviše zanima status Jusufa Nurkića kada je u pitanju nastup na Euru.

"Što se tiče tih igrača sve ovisi od njihovih poslodavaca. Musa je tu u Europi. Ja sam razgovarao s njim i stavio se na raspolaganje. S Nurkićem je teško prognozirati što će se događati. On je veliki patriot, ima veliku želju igrati za BiH i to ne krije. No, jedno su želje, a drugo mogućnosti", naglašava Princ.

O planovima reprezentacije kaže.

"Ljeto je pred nama, u studenom slijede kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Zatim sljedeće ljeto moramo odraditi jedne duge, jake i kvalitetne pripreme, a 1. rujna 2022. slijedi Euro."

Omladinske selekcije uskoro će dobiti nove izbornike.

"Tu radimo na izboru. Otišli su prijedlozi prema matičnim savezima koji će birati, ja tu nemam utjecaj. Kao direktor svih selekcija nadam se da ću imati dobru suradnju sa svim izbornicima. Također se nadam da će se sve što prije riješiti i da ćemo krenuti raditi", zaključio je Vedran Princ u razgovoru za Hercegovina.info.