Uvijek prometno između Dalmacije i Hercegovine

Lovre Bašić
Sportnet.rtl.hr

Hrvatski košarkaš Lovre Bašić ostaje u BiH ligi, ali nakon sjajne sezone u Posušju odlazi u Široki s kojim je ovaj zadarski organizator igre potpisao jednogodišnji ugovor.

Već dugu tradiciju dalmatinskih, a napose zadarskih košarkaša u Širokom Brijegu nastavlja i Lovre Bašić. Zadarski bek povezivao se ovog ljeta s matičnim klubom, ali ostaje u BiH i igrat će ABA 2 ligu.

Sa Širokim je potpisao na jednu godinu, a ostaje u istoj ligi jer prošle je polusezone igrao za Posušje i prosječno je bilježio 17 poena uz preko sedam asistencija.

Karijeru je započeo u svom Zadru iz kojeg odlazi u VROS, a onda i u Belgiju u Liege. Nakon povratka iz Belgije kratko je igrao za Jazine, drugu momčad Zadra, odakle je otišao u Posušje.

"Drago mi je da sam postao igrač Širokog, kluba s velikom tradicijom! Nadam se da ćemo u sljedećoj sezoni sa što manje ozljeda i što više dobrih igara uveseljavati naše navijače! Ovim putem bih se htio zahvaliti i HKK Posušje na pruženoj prilici i divnoj polusezoni", rekao je Bašić po potpisu.

27-godišnji bek pridružit će se svom bivšem zadarskom suigraču Mislavu Brzoji, a prošle sezone od Zadrana su u Širokom bili trener Danijel Jusup i Ive Ivanov koji još nema angažman pa nije isključen ni ostanak.

Sportnet.rtl.hr