FOTO  Ulična košarka vratila se u Mostar

"Fiba Streetball Mostar 2022". ulična košarka
Hercegovina.info

U Mostaru je u petak, nakon petogodišnje pauze, počeo turnir u uličnom basketu "Fiba Streetball Mostar 2022".

Na terenu ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače snage će odmjeriti 15 ekipa, koje će se boriti za novčanu nagradu od 2.500 maraka koliko će pripasti pobjedničkoj momčadi. Druga nagrada je 1.000 maraka, a pobjednik u šutiranju trica bit će bogatiji za 100 maraka.

"Bilo je 16 prijava, ali jedna ekipa sinoć je otkazala. Osim iz Bosne i Hercegovine, košarkaši dolaze iz Hrvatske i Crne Gore, a najviše bih istaknuo ekipu Dangerous Meridian iz Crne Gore koja slovi za najbolju ekipu u toj zemlju, a tu je i BaRiba iz BiH", kazao je jedan od organizatori Marko Zadro, piše Fena.

Turnir je dio službenog FIBA-inog programa koji se održava u sklopu manifestacije #LjetojeuMostaru.

Zadro je istaknuo kako je jedan od ciljeva ovoga turnira popularizacija košarke u Mostaru.

"Posljednjih godina nogomet je popularniji u našem gradu, košarka je malo, da tako kažem, spala na neke niže razine, ali nadamo se kako ćemo ovim turnirom to popraviti i podići na neki viši nivo. Turnir se organizira s ciljem privlačenja i uključivanja u košarku i sport općenito što više mladih, djece i svih drugih. Svi košarkaši zavoljeli su taj sport na ulici, a ne u dvorani", dodao je Zadro.

Turnir se završava oko 23 sata, a u revijalnom dijelu programa, koji je planiran od 21 sat, odigrat će se utakmica na kojoj je svoj nastup potvrdio i mostarski gradonačelnik Mario Kordić.