TKO JE ZVONIMIR IVIŠIĆ? 19-godišnji mladić iz Viteza ušutkao je Partizan i Grobare

Zvonimir Ivišić
Index

Senzacionalno je Partizan, najbolji klub Srbije i regije, kao domaćin izgubio od crnogorskog Studentskog centra Derby 84:83 u prvoj utakmici četvrtfinala regionalne ABA lige. SC Derby, zapravo razvojna momčad podgoričke Budućnosti, nošena je sjajnom igrom hrvatskog tinejdžera Zvonimira Ivišića (19) visokog čak 219 centimetara došla do velike pobjede u Beogradu.

Fenomenalna partija diva iz Viteza. Ušutkao je Grobare i srušio Partizan

Ivišić je za samo 24 minute u igri ostvario fenomenalan učinak protiv momčadi koja je u zadnjih par tjedana dva puta pobijedila Real. Postigao je 22 poena uz odličan šut iz igre, posebno za centra: 9/13 i 3/6 za tricu. Bio je najbolji igrač utakmice pod koševima s 13 skokova i 3 blokade, piše Index.

Sadržaj se učitava...

Favorizirani Partizan je u posljednjih pet minuta ušao sa šest poena prednosti. No Ivišić je u posljednjoj minuti spektakularno zakucao (što je i inače radio na ovoj utakmici) te izborio dodatno slobodno bacanje, koje je pretvorio u vodstvo 84:83.

Kevin Punter zatim je promašio tricu za pobjedu Partizana pa je Studentski centar Derby poveo 1:0 u seriji. Za Partizan je to bio četvrti uzastopni poraz nakon šokantnog ispadanja od Real Madrida u Euroligi poslije vodstva 2:0 u seriji. 

No, priča večeri u regionalnoj košarci je tinejdžer iz Viteza i na kaljenju u crnogorskom klubu, koji je spektakularnom predstavom u Pioniru srušio Partizan i ušutkao Grobare. Zvonimir Ivišić (19) rođen je u Vitezu.

Iz srednjobosanskog gradića je u 14. godini s bratom blizancem Tomislavom, koji je pet centimetara niži, otišao u GKK Šibenik. Od tamo je prije tri godine centarski par blizanaca otišao u Derby, mladu momčad podgoričke Budućnosti. Tomislav je protiv Partizana imao četiri skoka i jednu asistenciju, a Zvonimir je europskog velikana srušio partijom života.