TEORIJE IZ SRBIJE "Bojan Bogdanović je namjerno promašio slobodno bacanje"

Eurobasket,Hrvatska košarkaška reprezentacija
Profimedia

Hrvatska je pobijedila Ukrajinu 90:85 u posljednjoj utakmici po skupinama na Eurobasketu. Hrvatska je tako osigurala najmanje treće mjesto u skupini pred nokaut fazu. Hrvatska će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine C. Reprezentacija Damira Mulaomerovića još uvijek može biti druga, ali za to se treba dogoditi malo vjerojatna pobjeda Velika Britanije protiv Italije kasnije navečer.

Važno je bilo pobijediti bilo kojim rezultatom Ukrajinu jer se jedino tako moglo izbjeći četvrto mjesto u grupi, a samim tim najvjerojatnije prvog favorita Eurobasketa reprezentaciju Srbije koja večeras od 21 sat igra protiv Poljske za potvrdu prve pozicije skupine C.

Srpski mediji ispratili su utakmicu Hrvatske i Ukrajine tako da su napisali da je Hrvatska kalkulirala. B92 piše: "Hrvati kalkulirali, Bogdanović namjerno promašio bacanje kako Hrvatska ne bi bila druga na ljestvici, što bi ju poslalo u teži dio ždrijeba", stoji u naslovu. U tekstu se nastavlja:

"Hrvatska odlučila kalkulirati"

"Hrvatska je imala sedam poena prednosti (90:83) i da je Bogdanović 24 sekunde prije kraja pogodio dodatno slobodno bacanje, i da su potom obranili napad, računica bi bila ovakva: Hrvatska +3 (dobili osam, izgubili pet), Ukrajina +3 (dobili 11, izgubili osam), Italija -6 (dobili pet, izgubili 11)."

Hrvatska bi u tom slučaju bila druga na ljestvici i u osminu finala bi išla na trećeplasiranu ekipu skupine D, a još gore, u četvrtfinalu na boljeg iz susreta Slovenije i Belgije. Kako su na pripremama dvaput izgubili od Slovenaca, Hrvati su odlučili kalkulirati. Na kraju su slavili pet razlike jer su primili koš u posljednjem napadu. Sada mogu ići na Finsku, a u eventualnom četvrtfinalu na Litvu ili Španjolsku. Litva, Španjolska ili Slovenija, nema velike razlike, ali za Hrvatsku vjerojatno ima."

Alo.rs piše: "Skandalozno! Hrvati namjerno pobjegli od Srbije, ovaj potez Bogdanovića je dokaz", stoji u naslovu. U tekstu se nastavlja: "Bogdanović je namjerno promašio slobodno bacanje kako reprezentacija Hrvatske ne bi bila druga na tablici, što bi ju poslalo u teži dio ždrijeba."

"Hrvati se pogubili"

Kurir je izašao s naslovom: "Hrvati htjeli izbjeći Srbiju pa se pogubili: Evo kako i zašto je Bogdanović ispao potpuno smiješan", stoji u naslovu. U tekstu Kurir opisuje da je Bogdanović namjerno promašio slobodno bacanje.

Mondo dodaje: "Hrvatska pobjegla od Srbije i odredila nam rivala. Drama na Eurobasketu, sve je jasniji put Orlova do finala."

Telegraf piše: "Hrvati večeras navijaju za Srbiju: Susjedski mediji odahnuli, ali strepe da Orlovi ne izgube. Sve u svemu, jasno je da Hrvati pod svaku cijenu gledaju izbjeći Srbiju."