Talentirani Livnjak igrat će za Hrvatsku iako se našao na popisu izbornika BiH

Karlo Matković, Hrvatska košarkaška reprezentacija
Cropix

Karlo Matković igrat će za reprezentaciju Hrvatske, a ne za BiH kako se to mislilo. Talentirani 19-godišnji Livnjak koji igra za srpsku Megu našao se na popisu izbornika BiH Vedrana Bosnića, no onda je Bosnić objasnio kako Matković neće biti s reprezentacijom.

“Približava se meni najdraži dio godine, dani okupljanja naše reprezentacije. Razdoblje koji je iza nas je bilo vrlo intenzivno i poprilično stresno, s obzirom na sve što je sa sobom nosila pandemija koronavirusa. Moji suradnici i ja bili smo u stalnom kontaktu i bez obzira na naše profesionalne obaveze u klubovima, analizirali smo, pratili i pripremali se za ovaj kvalifikacijski ciklus i većinu naših obaveza uspješno završili, posebno kad je skauting u pitanju. Nažalost, u ovom terminu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zbog ozljeda nećemo moći računati na Muhameda Pašalića i Filipa Adamovića, kojima želim što brži oporavak. Karlo Matković (Mega Basket, Srbija) želi igrati za hrvatsku reprezentaciju i on neće biti na okupljanju”, poručio je Bosnić. 

Na Bosnićevom popisu tako se nalaze sljedeći igrači: John Roberson (Strasbourg), Sani Čampara (Split), Amar Gegić (Cibona), Džanan Musa (Breogan), Edin Atić (Budućnost), Adin Vrabac (Vienna), Aleksandar Lazić (Mornar), Emir Sulejmanović (Tenerife), Kenan Kamenjaš (SC Derby), Miralem Halilović (Metropolitans 92), Ismet Sejfić (Podgorica), Ajdin Penava (Mons), Darko Talić (Igokea), Haris Delalić (Sloboda), Jure Zubac (Inter Bratislava), Amar Alibegović (Virtus).